Som dere sikkert vet har Meridian jobbet mot bransjen for å få MQA på plass i lengre tid. MQA er nå et eget selskap, men det gjør ikke at trykket har blitt noe mindre - snarere tvert i mot. Teknologien er spennende og tar store mengder data og pakker den ned til mindre filer som er lettere å strømme og enklere å lagre. Men det som er hele poenget er at det også skal låte slik det gjorde fra masteren som ble laget i innspillings-studioet. 

MQA vil stort sett være i 24bit/96kHz, og det er ennå høyere oppløsning enn det som allerede eksisterer i Tidal Hi-Fi (16bit/44.1kHz). For å få MQA er det et par ting å gjøre. Du må gå inn på "innstillinger", og velge "Hi-Fi/Master". Dette burde være greit å få til for alle som har benyttet Tidal tidligere. Har du ikke noen erfaringer med strømming via Tidal er det kanskje på tide å starte nå? 

Det tar litt tid får musikkutvalget blir stort og imponerende, men det meldes om at Joni Mitchell, The Eagles, Brune Mars, Coldplay, David Bowie, Jay-Z og Beyonce er blant de første artistene som du kan lytte til i ekstra høy oppløsning. Og det kommer flere etter hvert! 

Den eneste begrensningen er at MQA foreløpig kun er tilgjengelig på desktop-versjonen av programvaren. Men det kommer garantert til å endre seg ganske raskt. Vi har hørt flere rykter om oppdateringen til eksisterende programvare. Foreløpig venter vi i spenning! 

Les mer om MQA her: MQA forklart