Meldingen på Reddit er som følger: «I dag ruller vi ut HiRes FLAC (gratis tapsfri lydkodek) til våre EAP-brukere (Early Access Program) på iOS. HiFi Plus-abonnenter har alltid hatt tilgang til lyd med høyeste oppløsning, og nå tilbyr vi høyoppløselig innhold i FLAC-format, opptil 24-bit, 192 kHz. Prøv det nå ved å oppdatere beta-appen og velge "maks" kvalitet i det nye skjermbildet for lyd- og avspillingsinnstillinger. Vi setter pris på din begeistring og ønsker å høre fra deg før vi ruller den ut bredere.

Vi velger FLAC som vårt foretrukne format for høyoppløselig lyd, og vi vil fortsette å støtte flere formater for å sikre at vi har så mye høyoppløselig innhold som mulig. Det er åpen kildekode, noe som gir større tilgang for artister og fans, og samsvarer med TIDALs støtte for åpne plattformer. Sammenkobling av tilgjengelighet med førsteklasses lydkvalitet er direkte i tråd med vårt mål om å gi artister mulighet til å drive blomstrende virksomheter i økonomien.

Fra og med i dag er det over 6 millioner spor tilgjengelig for strømming i HiRes FLAC. Vi jobber aktivt med distributører, plateselskaper og artister for å legge til mer innhold i dette formatet hver dag.

Jeg kommer tilbake neste måned for å dele mer om hvordan betaen går, pluss gi litt innsikt i flere endringer vi ønsker å gjøre. Og ikke bekymre deg, hvis du ikke er en del av EAP-en vår, vil du snart kunne oppleve HiRes FLAC – vi kommer til å legge den til for alle HiFi Plus-brukere i august».

De som er EAP betabrukere melder også tilbake på diverse forum at de høyoppløste filene de får er i Flac og ikke MQA, og at de nye innstillingene i iOS-programvaren ikke gir Master eller MQA som et valg. Det høres ikke helt ut til at det er i samsvar med Tidal sine egne uttalelser – hvor de sier at de vil støtte flere formater. Likevel er det mye som tyder på at nye album og låter likevel ikke kommer i MQA. Tidal har høyst sannsynlig tenkt tanken om at du ikke skal behøve å kjøpe en MQA-kompatibel DAC for å lytte til høyoppløst musikk på Tidal.

Likevel er det all mulig grunn til å holde an til august og se hva som virkelig skjer når alle får tilgang til Flac også på Tidal.