cxa5200

Yamaha CX-A5200

Yamaha lanserer CX-A5200 hjemmekino-forforsterker

#IFA2018. Yamaha CX-A5100 var en åpenbaring sammenliknet med andre tilsvarende produkter på markedet da den kom, men verden går fremover og da synes Yamaha det var på tide å oppgradere elektronikken og konstruksjonen, og skifte navn til CX-A5200

Importør:

Karakter

Yamaha CX-A 5200 er fortsatt en 11.2 forforsterker med balanserte utganger på samtlige kanaler. Nytt denne gangen er nye DAC-er, noe fancy som Yamaha kaller Surround:AI, bedre og tyngre strømforsyninger og i følge dem selv - bedre lyd. Vi fikk litt "touch and feel" på IFA og produktet gir faktisk en litt bedre følelse både i tyngde og stabilitet, men også når du trykker og skrur. Det kjennes tyngre og skikkeligere ut. 

De nye digitalkonverterne er 2 stk. ESS ES9026 Pro, og de gir en økte oppløsning, men også mulighet for å dekode DSD. VI er fortsatt ikke helt enige i redaksjonen om det er noen som bruker DSD, men gjør du det, kan du spille av dette, og omtrant alle mulige andre lydformater på CX-A5200. CXA5200_back.jpg

Du finner alle utgangene fra CX-A5100, men Yamaha har lagt til ytterligere en HDMI-utgang, og er nå oppe i tre stykker. I tillegg får du selvsagt Yamaha sitt eget MusicCast-system som gir app-styring av selve produktet, men også mulighet til å bruke forforsterkeren i et multirom-oppsett med andre Yamaha-høyttalere, og gjerne en i hvert rom i huset. Stemmestyringen Alexa er også på plass, men her må vi dessverre vente en liten stund på lansering i Norge. Burde ikke være lenge igjen, forresten. 

 

SURROUND:AI

AI-teknologien som er innebygd i DSP analyserer scenen og skaper deretter den optimale surround-effekten for å gjengi filmlyden med best mulig effekt. Denne AI-en analyserer øyeblikkelig scener ved å fokusere på forskjellige lydelementer som dialog, bakgrunnsmusikk, omgivelseslyder og lydeffekter, og optimaliserer automatisk surround-effekten i sanntid. Resultatet er en følelse av rom og klang som ligger utenfor konvensjonelle lydfelteffekter, noe som skal gjøre lydopplevelsen enda mer underholdende. 

Prisen ser ut til å bli liggende omtrent på samme sted, eller såvidt litt over. Altså i overkant av 30.000.- 

Se her for mer info: http://www.yamaha.no

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

tv2hjelperdeg_logo_ferdig

Samarbeide med TV2 Hjelper deg

Stereo+ har inngått et samarbeide med TV2 og programmet TV2 Hjelper deg, der vi skal være fagekspert...
boygard

Musikk: Tove Bøygard har noe p...

Det lages mye norsk musikk, og mye av den er veldig bra. Her er et stykke musikk som hører til i sis...
ND 5 XS 2 - front

Naim overbeviser

Her om dagen ble jeg invitert ned til importøren Multirom for en demo av den nye nettverkspilleren N...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...