cxa5200

Yamaha CX-A5200

Yamaha lanserer CX-A5200 hjemmekino-forforsterker

#IFA2018. Yamaha CX-A5100 var en åpenbaring sammenliknet med andre tilsvarende produkter på markedet da den kom, men verden går fremover og da synes Yamaha det var på tide å oppgradere elektronikken og konstruksjonen, og skifte navn til CX-A5200

ANNONSE

Importør:

Karakter

Yamaha CX-A 5200 er fortsatt en 11.2 forforsterker med balanserte utganger på samtlige kanaler. Nytt denne gangen er nye DAC-er, noe fancy som Yamaha kaller Surround:AI, bedre og tyngre strømforsyninger og i følge dem selv - bedre lyd. Vi fikk litt "touch and feel" på IFA og produktet gir faktisk en litt bedre følelse både i tyngde og stabilitet, men også når du trykker og skrur. Det kjennes tyngre og skikkeligere ut. 

De nye digitalkonverterne er 2 stk. ESS ES9026 Pro, og de gir en økte oppløsning, men også mulighet for å dekode DSD. VI er fortsatt ikke helt enige i redaksjonen om det er noen som bruker DSD, men gjør du det, kan du spille av dette, og omtrant alle mulige andre lydformater på CX-A5200. CXA5200_back.jpg

Du finner alle utgangene fra CX-A5100, men Yamaha har lagt til ytterligere en HDMI-utgang, og er nå oppe i tre stykker. I tillegg får du selvsagt Yamaha sitt eget MusicCast-system som gir app-styring av selve produktet, men også mulighet til å bruke forforsterkeren i et multirom-oppsett med andre Yamaha-høyttalere, og gjerne en i hvert rom i huset. Stemmestyringen Alexa er også på plass, men her må vi dessverre vente en liten stund på lansering i Norge. Burde ikke være lenge igjen, forresten. 

 

SURROUND:AI

AI-teknologien som er innebygd i DSP analyserer scenen og skaper deretter den optimale surround-effekten for å gjengi filmlyden med best mulig effekt. Denne AI-en analyserer øyeblikkelig scener ved å fokusere på forskjellige lydelementer som dialog, bakgrunnsmusikk, omgivelseslyder og lydeffekter, og optimaliserer automatisk surround-effekten i sanntid. Resultatet er en følelse av rom og klang som ligger utenfor konvensjonelle lydfelteffekter, noe som skal gjøre lydopplevelsen enda mer underholdende. 

Prisen ser ut til å bli liggende omtrent på samme sted, eller såvidt litt over. Altså i overkant av 30.000.- 

Se her for mer info: http://www.yamaha.no

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

interior

Sennheiser Ambeo Soundbar

Ordet lydplanke får meg til å tenke på de skrinne greiene som ligger under TV-en og lager lyd som fu...
Denon Marantz Roon

Marantz, Denon og Roon

De av dere som har et Denon eller Marantz-produkt kan nå glede dere over at flere av deres produkter...
i35 hovedbilde

Primare i35 Prisma

Med sin egen forsterkerteknologi, lekkert og rent nordisk design og lyd som både presse og hifi-entu...

Siste tester

interior

Sennheiser Ambeo Soundbar

Ordet lydplanke får meg til å tenke på de skrinne greiene som ligger under TV-en og lager lyd som fu...
i35 hovedbilde

Primare i35 Prisma

Med sin egen forsterkerteknologi, lekkert og rent nordisk design og lyd som både presse og hifi-entu...
Braven XXL- river

Braven XXL/2

Det finnes mange trådløse høyttalere på markedet, men det er litt for få som virkelig klarer å skill...