Her skal Yamaha tydeligvis ut å konkurrere med en annen nykommer. Focal New Utopia som vi testet i vår seneste utgave av magasinet. Klikk her for å lese testet av Utopia

Flaggskipmodellen YH-5000SE-hodetelefoner skal i følge Yamaha levere lyd av svært høy kvalitet, og det gjør de ved å kombinere en rekke av Yamahas allerede eksisterende og ny teknologien. Målet er å oppnå lyd som alltid er ekte, troverdig og ufarget og dit kommer man ikke uten å bruke de absolutt beste materialene. For eksempel den store og samtidig unike Orthodynamic™-driveren, som de stadig har forbedret. For de som vil ha det absolutt beste av True Sound-hodetelefoner, skal dette være løsningen. 

Yamahas er dypt involvert i alt som har med musikk å gjøre – fra det øyeblikket artisten lager en lyd, til det øyeblikket den når lytterens ører – og har stor kunnskap om hva musikerne ønsker å uttrykke med sin musikk og hvordan det jobbes i studioet. Fra de detaljerte instrumentene og stemmene, til de hårfine nyansene i artistens fremføring og den energiske dynamikken til formidlingen av entusiasmen i et stappfullt konsertlokale. Det er lett å hevde, man vanskelig å oppnå, og det skal virkelig bli spennende å se hvor langt opp i lydkvalitet de har kommet med sin nye modeller. YH5000_Housing.jpg

Yamahas originale Orthodynamic™ hodetelefoner, som startet med den berømte modellene HP-1, imponerte lydentusiaster allerede på 1970-tallet. Med den nyeste teknologien har de redesignet denne driveren, som omfatter en membran med tynn film med et metallspolemønster. For at lydkvaliteten i minst mulig grad skal forringes, har Yamaha implementert ulike innovative tiltak. Det første de har gjort er å fjerne unngå nærliggende magnetiske deler, men det oppgraderte elementet er nå både tynnere og lettere. 

Den spesialutviklede membranen av tynnfilm er sluttproduktet av mange prototyper, nøyaktige målinger og grundige analyser. Den er produsert ved å fjerneden tradisjonelle talespolen. Dette resulterer i betydelig vektreduksjon i forhold til en konvensjonell dynamisk driver, noe som gir bedre respons og bedre nyansering av detaljer. Videre sørger luftspjeld med mikroperforering og høy luftgjennomtrengelighet plassert på begge sider for at membranbevegelsen blir riktig, noe som igjen gir en mer presis og kontrollert gjengivelse uten degradering av dynamikken i musikken. 

Vi har selvsagt allerede bestilt et eksemplar til test. 

Prisen er oppgitt til 59 000.- NKr og hodetelefone skal være mulig å kjøpe ute hos forhandlerne i løpet av Januar. 

Importør: Yamaha Scandinavia

Klikk nedenfor for å lese utgave 7 og 8 av magasinet Stereo+ for flere nyheter og tester! Helt gratis!