Klikk på disse linkene for å komme direkte til testene: Marantz PM 8006 - Hegel H90 - NAD C388 - Denon PMA 1600 - Xindak XA6950 II

Det er mange som hevder at det ikke er spesielt store forskjeller mellom forsterker i omtrent samme prisklasse. Så lenge det er nok strøm til å drive høyttalerne er resultatet omtrent likt. Vi synes ikke det, og selv om forskjellen avgjort er større mellom enkelte høyttalermodeller, er det avgjørende for totalopplevelsen hva slags forsterker som kobles til

Fem gode

De fem forsterkerne vi har samlet sammen denne gangen kommer fra Marantz, Hegel, Xindak, Denon og NAD. En godt kvalifisert kvintett av forsterkere med forskjellige egenskaper, forskjellig utstyr og design som ikke har særlig mye mer felles enn at de er utstyrt med volumkontroll. Prisklassen vi har fokus på er forsterkere som koster mellom 12 og 16.000.- kroner, og allerede før vi har gjort noe som helst går det fint an å konkludere at dette låter veldig fint, men definitivt ikke identisk. Hvordan systemet ditt oppfører seg hjemme er avhengig av valget av forsterker og hvordan denne fungerer i kombinasjon med høyttalerne. 

Denon 1600.JPG

Forskjellig utstyr

I NAD sitt tilfelle er den også mulig å oppgradere med en trådløs modul som inneholder en Bluesound-enhet slik at du kan lytte til Tidal og andre musikktjenester direkte via forsterkeren. Dette har vist seg å være en smart måte å gjøre det på, og det låter klart bedre enn om du kjøper en ekstern Bluesound-modul og kobler den til analogt.

Hva er vi ute etter? 

Vi har testet noen av disse forsterkerne tidligere og har allerede funnet ut at de låter bra, men vi kan jo ikke stoppe der. Denne gangen gjør vi en vurdering av alle aspekter ved forsterkeren og ikke bare om de låter bra nok i prisklassen. Kommer de med en skikkelig utstyrspakke bør den helst kunne forsvares prismessig, og ikke gå utover hvordan de spiller til prisen. Noen av enhetene er helt uten digitale innganger og i akkurat denne testen får de forskjellige poeng avhengig av hvilket utstyr de har, så om det skulle være to forsterkere som låter like bra, vinner den som har det meste og beste utstyret. På slutten av testen er en oversikt over alt du behøver å vite om hver enkelt forsterker. Sjekk gjerne ut denne også. Det er ikke alltid at en anbefaling fra oss betyr at forsterkeren dekker akkurat ditt behov.