Hvert år kårer EISA årets beste produkter på det globale elektronikkmarkedet for Hi-Fi, hjemmekino, TV, bærbare enheter, bilstereo og foto. 2020 ble veldig annerledes enn vi håpet, men EISA jobber videre. EISA er blitt en global Award-organisasjon med ekspertmagasiner fra samtlige kontinenter, og den utvides stadig. Det betyr at en EISA Award er viktigere enn noensinne, både for deg som vanlig forbruker og produsentene. 

Det er viktig å huske at EISA-prisene ikke er basert på markedsposisjon, design eller papirytelser. EISA tester absolutt alt de honorerer og prisene som gis ut er basert på omhyggelige tester og målinger av EISA-medlemsblader. 

En del av de produktene vi får demonstrert i løpet av året tar vi inn til test, og selv om ikke alle magasinene som er tilknyttet EISA får hvert sitt produkt til test, må alle produkter være testet av et minimum av EISA-blader innenfor hver produktkategori. Kategoriene er audio/hifi, hjemmekino, TV/Video, foto, bilstereo og bærbar lyd. Til sammen over 50 magasiner som representerer et stort antall land rundt i Europa i tillegg til Australia, USA og Asia. I tillegg kommer det til et utvalg assorterte medlemmer blant noen av de mest kjente bloggerne i elektronikkverdenen. Alle assorterte medlemmer publiserer også årets EISA-Awards slik at den totale spredningen av prisene stadig er voksende. EISA experts 2020 2021 .png

EISA jobber om sommeren

Mai Juni og Juli, hvor vi helst skulle sittet på terrassen og opplevd våren og sommeren , er en utrolig travel periode. Vi skal gjennom testing av et temmelig imponerende antall produkter som nærmest som vanlig kommer inn i siste øyeblikk, vi deler våre erfaringer med de andre EISA-bladene og dokumenterer hva vi kommer frem til. Det interessante er at selv om mange gjerne påstår at det å lytte på lyd og se på bilder, er særdeles subjektive greier, finner man stort frem til de samme produktene. Noe om er tydelig etter den innledende nominasjonsprosessen, Dette skjer enten man bor i Skandinavia, rundt Middelhavet eller i Australia. Ørene og øynene oppfatter kvalitet forbausende likt uansett hvilket kontinent magasinene holder til. 

For å være på trygg grunn blir også et stort antall aktuelle lydprodukter testet og målt hos flere de største bladene som Stereophile, Hi-Fi News og Stereo (Tyskland). Disse målingene støtter vi oss på i våre egne omtaler også utenom den såkalte EISA-sesongen. Etter en runde med lytting og testing er det klart for en lengre nominasjonsprosess som etter en temmelig bråkete, men interessant og lærerik prosess. Vanligvis treffes vi på et hotell et par dager og finner ut av det. I år har vi måttet legge om det hele, og gjort mye jobb online. Det har vært krevende, og bevist at en del arbeidsprosesser absolutt ikke passer å gjøre fra hjemmekontoret. 

Dessverre er det ikke alle produkter som kan nomineres til en EISA-Award. Produktene må ha distribusjon i et minimum av landene i Europa, og det sier seg jo selv at uten distribusjon i England, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia, Japan eller USA blir det vanskelig å nå opp i en diskusjon, selv om produktene for eksempel er stort i Norge eller Skandinavia. 

Det du leser om på de neste sidene i Stereo+ er de produktene som fikk prisene sine nå i August. Vanligvis deles prisene ut under IFA i Berlin, men fordi messen redusert til en online-event, foregår også overrekkelsene online. I år får vi klare oss uten pomp og prakt, men vi kommer helt sikkert råsterkt tilbake i 2021. 
Vi gratulerer til alle vinnerne! 

Den beste lyden - del 1

Den beste lyden - del 2

Produktene som leverer den beste lyden i hjemmekinoen

Her er årets aller beste TV-kjøp