Forsterkerne er innebygget i de aktive høyttalerne og kan kobles til alt av utstyr med vanlige linjeutganger, men det er ikke derfor de fleste kjøper aktive høyttalere. Det kundene ønsker seg er helt trådløse pakker med mulighet for å strømme musikk fra mobiltelefonen, eller koble til TV-en. Nå er denne muligheten tilstede i en prisklasse Dali ikke har vært i tidligere. For et par Dali Oberon 7 C og en kompakt og lettplassert utgave av Sound Hub, har du krympet prisen til rett under tyve tusen.  I serien finnes det også et par stativ/bokhyllehøyttalere (1C) og en høyttaler (On Wall C) til å henge opp på veggen - hvis du ikke vil bruke en del av gulvplassen i stua til høyttalere. Alle høyttalerne i serien kan skaffes i hvitt, sort ask, mørk valnøtt og lys eik. Designen er enkel, men er disse laget som de passive Oberon-serien er finish og konstruksjon av høy kvalitet, men ikke forvent stilige designdetaljer og ekte treverk. Oberon har heller ikke den unike hybrid-diskanten til Callisto og Rubicon, men bortsett fra det er det kjent Dali-teknikk i alt av elementer. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Med den nye serien får du Bluetooth for trådløs musikk direkte fra smarttelefon eller nettbrett, og en automatisk på-funksjonen gjør at det er meget enkelt å starte musikklyttingen. Du kan skjule den nye Sound Hub Compact bak en dør i et hi-fi-møbel eller til og med flatt bak TV-en din hvis du har litt luft på baksiden. Det betyr høy brukervennlighet og ikke minst enkel og usynlig plassering. Noen ganger minst like viktig som lydkvaliteten skal vi tro det vi leser på forumet vårt. 

Men lyden er selvsagt på godt hifi-nivå. Den digitale overføringen foregår i 24bit oppløsning, og med aktiv drift har Dali fått full kontroll fra kilde til høyttaler, og kan forme lyden slik de selv ønsker. Det bør gi systemet enda litt mer av alt som gjør den passive Oberon-serien til meget gode kjøp. De låter som kjent imponerende bra til prisen, og fungerer også helt utmerket som passive høyttalere. dali soundhub compact.jpg

Via sound Hub Compact får du digital HDMI-tilkobling til TV-en din inkl. Audio Return Channel (ARC), noe som gir mulighet til å eksempel styre volumet fra din eksisterende TV-fjernkontroll, og det hele skrur seg av og på automatisk for å gjøre systemet så enkelt og brukervennlig som mulig. 

Med en nettverksspiller i tillegg får du tilgang til trådløs musikkstrømming i høy kvalitet med alle mulighetene et knappetrykk unna på appen din. Du kan også koble til dine andre lydkilder og fremdeles nyte godt av den trådløse tilkoblingen og fjernstyringen av høyttalerne. Sound Hub (bildet) har to optiske innganger for en CD-spiller eller en strømme-enhet, et par analoge RCA-innganger for analoge kilder (ikke platespiller) og HDMI. Vil du ha mer trykk i bassen er det også en subwoofer-utgang. USB-inngangen er kun for service-formål. Kompaktversjonen av Sound Hub kan ikke oppgraderes med en Bluesound-modul.  

Priser (alle inklusive den trådløse enheten Sound Hub Compact): 

Oberon 7 C: 19 996.- 
Oberon On Wall C: 15 996.-  
Oberon 1 C: 13 996.- 

Importør: Hi-Fi Klubben

For mer info klikk her! 

 

For flere nyheter og tester se seneste utgave av Stereo+