Etter årevis med mye spørsmål fra forhandlere rundt om i verden ble omsider Bent Holter overtalt til å lage et phonosteg. Det ble i følge Anders Ertzeid hos Hegel et kompromiss om at det skulle være et enkelt produkt med opamper og sånt som alle andre produsenter med RIAA-er til 10-15.000,- benytter. Et lite prosjekt sånn litt ved siden av.

Men så viste det seg at phonosteg var veldig gøy, veldig spennende, og vanskelig. Faktisk såpass gøy at konstruktør Bent hoppet helt ned i kaninhullet en periode. Det var det morsomste prosjektet på mange år. Så det som skulle være enkelt ble isteden svært komplisert, og litt mer kostbart enn det som var planen. 

Men til den prisen tror jeg vi har en løsning er usedvanlig bra, sier Ertzeid. V10 blir en hybrid RIAA med diskret håndmatchede FET transistorer i første forsterkningssteg. Både for MC og for MM. Deretter mater vi inn i opamper med bipolare transistorer. Resultatet er et ekstremt stillegående RIAA uten noe DC feedback til pick-up'en.V10_vonhinten.jpg

Det er også utviklet et dedikert eksternt AC power supply, for å ytterligere få ned støyen. Med V10 har vi laget elektronikk som er "helt der oppe", og så har vi skviset pris på innpakning og kabinett så langt det er mulig. Her er det ikke et vakkert power supply, og det er ikke display og knapper. Det er isteden et half size kabinett og fullt musepiano på baksiden. Men så låter det sabla bra, sier Ertzeid. 

Det ryktes også at det kommer flere andre nye produkter fra Hegel i 2021, men vi kan bare spekulere i hva det kan være. Men det er kanskje ikke noen nye, integrerte forsterkere. V10 blir tilgjengelig ute i butikkene omtrent i midten av februar. 

Prisen her hjemme blir kr. 14 995,- 
Mer info:  www.hegel.com og www.hifiklubben.no