CantonVento_3[1]

Canton IQ Vento

Canton i strupen på KEF

Dynaudio var kanskje først ute med aktive høyttalere til konsumentmarkedet, men det var KEFs lille LS 50 wireless som ble gamechangeren. Så det er ingen overraskelse at konkurrentene kommer halsende etter. Kan deres nye aktive høyttalere hamle opp med KEF LS50 wireless?

Importør:

Karakter

Dynaudio var kanskje først ute med aktive høyttalere til konsumentmarkedet, men det var KEFs lille LS 50 wireless som ble gamechangeren. Så det er ingen overraskelse at konkurrentene kommer halsende etter.

Canton kommer med to modeller i august; den gulvstående IQ Vento 9 (til rundt 50 000 kroner) og stativhøyttaleren IQ Vento 3 (til rundt 25 000 kroner). 

Den lille, som bare er 40 cm høy og 22 cm bred, har 2x350 watt innebygd forsterker og er toveis med et 25 mm keramisk diskantelement og Cantons spesielle 7-tommer titaniums basselement. Den gulvstående vokser til 110 centimeter, får 2x600 watt å rutte med og har to 8-tommere til i bassen. I følge spesifikasjonene skal den gå helt ned til 20 hertz. 

Den byr på 24 bit signalbehandling når man forer den med digitale signaler med kabel, men det virker som den bare støtter bluetooth for trådløs overføring. Det er for øvrig mange innganger på høyttaleren, både XLR- og RCA-analoginnganger og toslink-, USB- og RCA-digitalinnganger. Det hele styres med en liten praktisk fjernkontroll. 

Det helt spesielle med disse høyttalerne er at de kan via Cantons innstillinger stilles opp som et aktivt 4.0 hjemmekinosystem og forhåpentligvis gjør den integrerte dekodingen at man kan koble blu-ray og Netflix-streaming direkte på høyttalerne. Men her har ikke Canton gått ut med nok informasjon til å vite om det er tilfelle. Det er også usikkert om de har egen app til å styre musikken med. Svaret får vi i august hvor høyttalerne dukker opp.  

www.njal.no

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

pro-ject01

Den perfekte White Album-plate...

Pro-Ject har markert seg med en rekke spillere med tematisk design, og nå har de laget en helt hvit ...
Thorens-TD201

To nye budsjettspillere fra Th...

Det har skjedd mye hos Thorens det siste året etter at gamlesjefen til Elac, Gunter Kürten, kjøpte d...
HUgo Ultima

Chord lanserer ekstreme Ultima

Chords 30 års-jubileum rykker stadig nærmere og da er det alltid på tide å lansere nyheter, og for n...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...