Markedet for retro-høyttalere er stort. Så stort at de produsentene som har vært med de siste 60-70 årene ser et markedet i å oppgradere eldre design til stor glede for både nye og gamle hifi-entusiaster. JBL 4311 er en temmelig stor bokhyllehøyttaler, men designet og plasseringen av elementer gjør at den både kan ligge og stå på enten en hylle eller et par stativer. 

bass_4412SE.jpgHøyttaleren er passiv, altså uten noen innebygget forsterker, og har en meget kraftig bygget tolv-tommers bass. I tillegg til en klassisk bygget JBL 13 cm mellomtone og en metall-diskant på 25mm. Elementenes konstruksjon sørger for gode dynamiske egenskaper, forholdsvis høy effektivitet og meget lav forvrengning og kompresjon selv om volumet blir seriøst høyt. 

Som seg hør og bær på en monitor-konstruksjon for både studio og hjemmebruk, er det mulighet for å tilpasse høyttaleren til rommet via trim-kontroller. Det gir til en viss grad mulighet til å kompensere for den valgte plasseringen, eller tilpasning av høyttaleren til egne lydpreferanser. Bassporten er rettet forover, men høyttaleren bør fortsatt ha litt plass mot bakveggen. 

Som vanlig med mange av høyttalerne som kommer i presskit-ene fra CES er det lite snakk om pris og leveringsdato. 

Mer info:  www.jbl.com