Høyttalerens fulle navn er Heritage Wireless The Fifteens og her har Klipsch benyttet ekte treverk, kobberbrytere og et uvanlig bred baffel med en 15 tommers bass og et 1 3/4 tommers horn-diskant. Det hele ser ut som om det er laget på femti eller seksitallet, men det er bare til du begynner å sjekke hva slags høyttalere det egentlig er. 

På innsiden sitter det en forsterker på hele 180Watt - og da mer enn aner vi hva denne høyttaleren kan være i stand til å gjøre. Klipsch er jo vanligvis svært effektive, og har dynamiske egenskaper som få andre. Med 180Watt på innsiden kan den åpenbart benyttes til å spille noe annet enn kun bakgrunnsmusikk. 

I og med at de er aktive, er de også utstyrt med Bluetooth for overføring av musikk direkte fra mobiltelefonen dine, men vil du lytte til høyoppløst lyd kan dette gjøres via USB eller den optiske digitale inngangen. Da får du tilgang til en innebygget DAC med 24bit/192kHz oppløsning. 

The-Fifteens-2.jpgMen som på R-15PM, den lille og utrolig gode aktive høyttaleren til Klipsch, har The Fifteens også en analog inngang hvor du enten kan koble til en hvilken som helst analog kilde, eller endre posisjonen på bryteren og kjøre platespilleren din direkte. 

Målet er selvsagt å forenkle oppsettet hjemme i stua, få bort racket med elektronikk og kun ha en stilig platespiller og høyttalere som ser mer ut som møbler enn de høyttalerne som herremenn i alle aldre stort sett har problemer med å få plassere i stua. 

Prisene i Norge er ikke satt, men vi snakker om kun US$3000, og da får du et helt stereoanlegg med alt du behøver av forsterkere, DAC-er og høyttalere. Disse ser vi frem til å få testet! 

Mer info: www.klipsch.com eller www.mono.no