Riva Turbo X er en ganske vellbygget BT-høyttalere med et innebygget batteri som påstås å kunne gi 26 timer med lyd. Vel og merke hvis du spiller på 75dB - et nivå som nok er litt under det du vanligvis spiller. Likevel er det strøm nok. Vi ladet opp, spilte og gjorde det lenge, og det er nok strøm til å dekke behover for lyd en ukes tid, eller så. Enheten  kontrolleres nær selvsagt med en app, men du kan også bruke knappene på enhetens kontrollpanel.  

På innsiden 

Det er mange høyttalere som sitter montert i front og på sidene av RIva TurboX ( se bilde ). Det er benyttet 3 stk 6 cm aktive høyttaler-elementer ( et i front, og et på hver kortside ), og det er hele 4 slavebasser på innsiden, for at dette skal spille med mer volum og mer tyngde enn størrelsen tilsier. Forsterkeren yter til sammen 45Watt. Det maksimale lydtrykket er 100dB ( og det er faktisk ganske høyt ), og det får du ved å sette enheten i såkalt turbomodus. 

Riva Turbo X - inside.pngSignalet kan du overføre trådløst til enheten via Bluetooth, og den har også aptX for best mulig trådløs lydkvalitet. Det finnes også en AUX-inngang hvis du heller vil overføre signalet fra mobil-telefonen via kabel. Det finnes også en USB-kontakt, men den er for lading av telefonen din mens du spiller, og så er det en microUSB-port som skal benyttes for eventuelle fremtidige oppdateringer. 

Enheten er ganske kompakt. 23x10,5x8,9 cm. Noe som gir den et totalt volum på 2,1 liter. Det er jo ganske kompakt og mobilt! 

Lyden 

Forventningen til hva disse små enhetene kan yte har faktisk gått en del opp det siste året. Vi har funnet opptil flere enheter som faktisk låter ganske friskt. Så hvorfor skal man så velge en RIva Turbo X? Det som skiller den fra de mindre vellykkede BT-høyttalerne, er at lydkvaliteten er god. Musikk blir gjengitt naturlig og avslappet, og stemmer låter troverdig og med god tilstedeværelse. Den kan selvsagt også spille høyt, men det blir litt masete og komprimert. Så ikke tenk på at dette er en enhet som skal valse i vei på høyt volum under en fest. Da kreves det adskillig kraftigere saker. 

Bassen er bra, men har ikke voldsomt volum. Det du derimot får er en stram og presis bass som virker kjapp og rytmisk på alle typer musikk. Mellomtonen er åpen og nøytral, og diskanten er bra - selv om den kommer fra fulltone-enheter som også har som oppgave å spille mellomtone, og faktisk også et stykke ned i bassen. Riva TurboX Controls.pngNoe som tyder på at Riva har gjort en bra jobb med disse svært kompakte elementene. Jeg spilte litt forskjellige typer musikk, og selv om den trives aller best med helt vanlig pop-musikk, har den også et bankende rockehjerte og kraft nok til å være med på notene. 

Totalopplevelsen av lyden er god, og tar man størrelsen på den godt bygde enheten med i betraktningen, er det lett å bli imponert av hva den får til. Appen er lett og brukervennelig og det innebygde batteriet gjør den mobile enheten veldig praktisk. En flott høyttaler til hytta, gutte/jente-rommet, eller som underholder på arbeidsrommet.