Klimax ble først lansert i 2007 og var dengang den eneste virkelige highend nettverkspilleren på markedet, og ble nok, selv om ikke så mange innrømmet akkurat det, en slags referanse for andre produsenter som ville inn på dette markedet. Men uansett hvor gode ting er i utgangspunktet krever kundene mer, og konkurrentene rykker stadig innpå. 

Denne gangen har Linn tatt for seg DAC-en som sitter i DS og begynt helt fra begynnelsen. Teknologien, som de kaller den, kaller de for Katalyst, og er en helt ny arkitektur for digitaldelen til DS. Det gjør at alt har blitt sett, alt er blitt forbedret. Bedre master-klokke, flere separate strømforsyninger, bedre dataprosessering og ultra lav forvrengning i utgangsdelen. 

Linn Klimax.pngOg så har du selvsagt kvalitene fra den forrige utgaven, og da tenker jeg spesielt på det flotte kabinettet som er frest ut fra et stykke aluminium. Men også kabinettets oppbygning og evne til å skille de enkelte seksjonene av enheten både fysisk og elektrisk fra hverandre, for å unngå støy og forvrengning. 

Klimax strømmer også fra omtrent alt av tenkelige digitale kilder over et standard nettverk. Tidal og Quboz er integrert i spilleren, du får internettradio via TuneIn, det er volumkontroll for direkte tilkobling til en effektforsterker, og så har du selvsagt Linns romkorreksjonssystem som de kaller Space Optimation. Dette foregår uten mikrofon, men gjøres via en PC/Mac og tilbyr profesjonelle muligheter til de som vet hva de gjør. Men ingen fare - disse produktene blir satt opp av din lokale Linn-forhandler. 

I vanlig Linn-tradisjon kan du selvsagt oppgradere enheten til siste teknologi, for en vesentlig lavere pris enn å kjøpe en ny. 

Pris: Den forrige kostet 165.000.- og enda litt, og vi gjetter at denne blir enda en smule dyrere.  

Mer info:

www.linn.co.uk

www.kontrapunkt.no