Yamaha NS-SW300 er ganske ryddige og enkle subwoofere, men har noe triks i bakhånd som kan være praktiske når man vil spille uten at lyden mister kontroll og at forvrengningen går i taket. En vri på porten for å redusere støy er et velkomment bidrag til lyden, og det er også dens aktive servo – som har stor betydning for at den totale forvrengningen går ned. Klikk her for en kort innføring i hvordan vi fikk god lyd sammen med Yamaha sine Soavo NS-B951.

NS_sw300_back.jpgDyp og fin

Det er grenser for hvor dypt en ti-tommer klarer å strekke seg, men vi snakker likevel om en subwoofer som har brukbar respons ned til godt unde 30Hz, og som også klarer å presse ut noen dB på 20Hz. Da er du stort sett sikret.

Forsterkeren er på 250Watt, men det betyr ikke alt for hvor høyt den spiller. Det sies ikke noe om effektivitet, og dermed blir det litt vanskelig å mene noe om. At den likevel spiller høyt nok er det liten tvil om, og med to snakker vi om ganske mye lyd.

Bassen er kontrollert, presis, renere enn man forventer og er ganske musikalsk. Altså at den ikke bare spiller ompa-pa på en enkelt frekvens, men faktisk klarer å følge bassen fra delefrekvensen på 150Hz (selv om den aldri bør brukes) og ned til omtrent 30Hz. Nedenfor er det egentlig ikke noen toner å snakke om uansett, bare flytting av luft. Etter vår mening er den god på musikk og film, og kjøper du to, er det heller ikke noe problem med volum og krefter. 

Konklusjon

Hvis du behøver en subwoofer som fremfor alt låter fint, er dette en av de sub-wooferne du bør kikke på. Hvis du kun skal brøle høyt i hjemmekinoen er det flere som gjør jobben, men NS-SW300 leverer forbausende mye lydkvalitet for pengene, og den er også brukervennlig og grei å plassere.