Om du behøver en analog forforsterker er jo et spørsmål når du nå får alt du behøver ombord i D1100. Selv om den altså ikke har en eneste analog inngang, og dermed ikke kan kobles til for eksempel en platespiller. Dette løser også McIntosh på en bra måte ved å utstyre sin nye RIAA7/ platespiller-forforsterker med en egnet digitale utgang. 

I følge McIntosh er D1100 er forforsterker som skal holde referansenivå både på forforsterkerdelen og i den innebygde DAC-en. DAC-en har en 8 kanals, 32 bit DAC benyttet balansert med 4 kanaler for hver av stereokanalene. Dette er i følge McIntosh den mest avanserte DAC-en de noen gang har benyttet og de lover gjengivelse på et nivå de aldri tidligere har kunnet levere. 

(artikkelen fortsetter under bildet)  

D1100 Back.jpgMed hele 9 innganger bør det være nok til de fleste. Inngangene betår av 3 optiske, 2 RCA/ coax, 2 MCT ( McIntosh sin egen digital-link) og den har AES/EBU og USB-inngang. USB-inngangen tar signaler helt opp til 32bit/384kHz og støtter også DSD64, 128, 256 og DXD 352.8 og 384kHz avspiulling. Alle de andre inngangene tar digitale signaler opp til 24bit/192kHz. Tre sett med balanserte utganger burde også være nok for de fleste, vil vi tro. Her snakker vi om to med variabelt volum, og en fast. 

D1100 burde også være enkel å bruke. Alle inngangene kan navnes på nytt slik at du har full kontroll, og alle dens 4 dataporter og dens 4 kontroll-triggere er programmerbare. Du kan også benytte den enten via vanlig IR, eller via en RS232 kontroll. 

Designet er som vanlig, heldigvis. Det er tøft, retro, helt sitt eget og noen liker det, mens andre ikke helt synes det holder 2016-standard. Dem om det. Vi synes det er flott og skulle gjerne hatt en rigg med McIntosh-er i hylla hjemme. Bare så det er sagt! 

Med dagens stigende dollarkurs må vi forvente at denne havner på rundt 75.000.- Norske kroner, eller der omkring. Og den kommer til landet i løpet av vinteren 2017. 

Mer info:  www.mcintosh.com eller www.nebyhifi.no