Roksan ble etablert i 1985 og markerte seg allerede med sine aller første serier som en interessant og spennende leverandør av lydprodukter. Dagens forsterkere, høyttalere, platespillere og streaming-produkter er alle designet og produsert i deres hovedkvarter i London. Og det er jo ikke vanskelig å se at Roksan sine produkter passer som hånd i handske til Monitor Audio sine serier av høyttalere. 

Kanskje er det ingen overraskelse at det er flere som har sett hva Focal og Naim har klart å få til etter sin sammenslåing for kun kort tid siden. 

Kjøpet har blitt gjort mulig på grunn av suksessen og veksten Monitor Audio har hatt i det siste med både introduksjonen av Platinium II- serien, men også at custom install-programmet deres selger stadig mer. 

Det er foreløpig ikke helt klart hva konsekvensen av sammenslåingen vil være. Det som likevel virker klart er at begge selskapene skal operere som to separate enheter, men at synergier på distribusjon, salg og markedssiden ligger der som åpenbare muligheter.