Når de nå først kommer med en ny Silver-serie, lanserer de like godt alle de nye høyttalerne på en gang. Da snakker vi om to bokhyllehøyttalere Silver 50 og 100, tre gulvstående høyttalere Silver 200, 300 og 500, to senterhøyttalere C150 og C350, bak/surroundhøyttalerne Silver FX og subwooferen Silver W-12. Silver 500 er et skritt opp i trykk og power fra Monitor Audio da denne byr på to kraftige 8-tommere og et ganske så stort kabinett. Silver 200 og 300 har henholdsvis 13 og 16cm basser. Monitor Audio silver.png

Alle høyttalerne har en helt nydesignet 25mm Gold-dome diskant for større oppløsning og enda bedre presisjon. 

Subwoferen har en forsterker på hele 500Watt og den innebygde 12-tommeren meldes å gå helt ned til 22Hz. Den har også et spennende system for korrigering av lyden avhengig av posisjon. Systemet kaller de APC og det står for Automatic Position Controller. 

Mellomtone og bassene i samtlige høyttalerne er i Monitor Audios eget C-CAM materiale, og de har selvsagt også den spesielle RST overflaten som Monitor Audio har benyttet nesten så lenge jeg kan huske. Den nye serien har imidlertid, i følge Monitor Audio fått bedre dynamikk, mer engasjement i lyden og større presisjon. Det lover jo godt. Den forrige serien var faktisk svært bra, og svært godt mottatt både hos kunder og i pressen. En forbedring tas derfor i mot med spenning. Vi forsøker selvsagt å få disse inn til test så snart de er tilgjengelige. 

Høyttalerne kommer i flere typer trefinér, i blank pianolakk og også i silkematt hvit.

For mer info og priser: www.swsg.no