Marantz melder i pressemeldingen at den kan levere en hele 205watt makseffekt (140watt i 8ohm ved 0,1% forvrengning og målt fra 20Hz til 20kHz) til hver av dens 11 kanaler. Det er krefter nok til at du kan ha det skikkelig gøy i hjemmekinoen nesten uansett hva slags høyttalere du har stående. Dette er mulig ved at Marantz har utstyrt enheten med en strømforsyning med rikelig med ekstra kapasitet som sikrer deg reserver. Selv når du spiller høyt. En stor innkapslet trafo og store kondensatorer gjør dette mulig. 

11 kanaler gjør det mulig å kjøre 7.1.4 og selvsagt både Dolby Atmos, DTS:X og Auro 3D. Det krever også en smule prosessorkraft som den får fra hele 4 SHARK DSP-er.  

mz_sr8012_n_sg_re_001_lo.jpgHver forsterkerkanal har sitt eget print, og på innsiden finner du selvsagt Marantz sine vanlige kobberplater som benytte for å skille de enkelte delene fra hverandre. Samarbeidet med Denon gir deg full HEOS multiromsmulighter og app-styring. App-en gir det også full kontroll på AirPlay, Bluetooth, Internet Radio, Spotify Connect, TIDAL og Deezer.  

Romkorreksjonen leveres av Audyssey, og er MultEQ XT32, og du har også dynamisk dynamisk volum og dynamisk EQ som kan brukes til å justere lyden i hvert enkelt rom. 

Videre har den 8 HDMI-innganger med full HDCP 2.2-støtte og 3 HDMI ut. 

192kHz/32bit digitalkonverter og det Marantz sin «Clock Jitter Remover»for å gi ren og klar lyd i alle situasjoner. Den klarer de fleste lydformater og de inkluderer DSD, Flac, ALAC og WAV på lydsiden, i tillegg til de nevnte kino-lydformatene 

Låter den like godt og skikkelig både med film og musikk på menyen som tidligere, kan SR 8012 vise seg som en veldig interessant og fleksibel hjemmekinoreceiver. Noe vi selvsagt ikke får svar på før vi får kjørt den en runde på testbenken. 

Prisen er satt til 29.990.-  

Importør: Neby Hi-Fi Concept