Importøren Multirom og Roon slipper nå to egne vifteløse musikkservere kalt Nucleus og Nucleus+! Dette gjør det mye enklere å komme i gang med musikk- og lydopplevelsen til Roon. 
 
I samarbeid med Intel har Roon nå laget to meget pene vifteløse musikkservere. Disse kommer med Roon ferdig installert, har begge mye regnekraft og kjører Roon OS, et lynkjapt operativsystem laget for kun å browse og spille musikk! Særlig Nucleus+ er et råskinn med sine store kjøleribber og meget kjappe i7 chip som nå endelig kan tas i bruk i en server uten bruk av viftekjøling. Med sitt pene ytre og uten egenstøy kan disse settes rett i hifi-racket, helt uten at du behøver å bekymre deg for ekstra sus i stuen eller lytterommet, og det er blitt svært enkelt å sette det opp. 
 
Bedre lyd
 
Med Nucleus kan du gjøre enda mer av lydprosesseringen før nettverksspilleren, dette vil normalt senke strømtrekk og dermed støygulvet i enheten som spiller av signalet. DSP`en kjører blant annet 64bit floating og tilbyr digital presisjon på ypperste referansenivå på linje med de beste masteringverktøyene for studiobruk.
 
Roon er senteret i ditt musikalske univers. Systemet bretter ut favorittmusikken din som et digitalt magasin med konsertdatoer fra artistene, sangtekster og artistbiografi uansett om det er lokale filer eller strømming fra TIDAL. Alt linkes effektivt sammen helt automatisk i en brukervennlig og søkbar interface - og styres selvfølgelig fra både nettbrett, telefon, MAC eller PC.
 
Roon Core (server) - er hjernen i systemet, serverer lyden fra Roon til nettverksspillere eller airPlay enheter. 
 
Roon ready - betyr at nettverkspilleren eller digitalkonverteren din kan motta "bit perfect" lyd fra Roon. En rekke produsenter støtter allerede Roon og det kommer fler.
 
Nucleus/Nucleus servere - kjører Roon OS et ultrakjapt lettvekts operativsystem designet kun for å spille musikk. Det hever ytelsen på Roon Core serveren på flere nivåer. Roon støtter både DSD, MQA og hele 768/24 linær PCM.
 
Priser:
Nucleus:   15.995.- 
Nucleus+: 26.995.-