Ruark går litt lenger enn de fleste når det gjelder farger og finisher. Radioen virker solid og godt skrudd sammen, og virker raffinert og flott med sider, topp og bunn i flott treverk. Kontrollene sitter på toppen, og er ganske enkle å bruke så lenge du ikke plasserer den i en hylla og dermed ikke ser knappene så godt. På den annen side er det ikke så mye du behøver å benyttet dem når du først har fått inn de kanalene du vil lagre. Da er det kun det store og lett tilgjengelig volumrattet på toppen som er benyttet. 

Ruark R1 mk3 er lett å koble til Bluetooth hvis du vil benytte den som en ren høyttalere og spille av spillelister fra Tidal eller andre musikktjenester når du viser frem kokekunstene dine før middagen, når du sitter og jobber ved skrivepulten eller behøver musikk å slokne til på soverommet. 

Ruark R1 mk3 kommer ikke med innebygget batteri, og må defor ha et strømuttak ikke så langt unna. Men i motsetning til de fleste andre DAB-radioer vi har sett på, er det mulig å feste en batteripakke på baksiden av R1. Da har du 12 timer strøm tilgjengelig radiohygge før neste lading. 12 timer er ikke voldsomt i forhold til andre radioer på markedet, men vi får glede oss over at en såpass god bord og hylle-radio som R1 i det hele tatt har denne muligheten. 

Det sitter en forholdsvis liten høyttaler på radioen, men den får hjelp av en bassport i bunnen av radioen for å skape mer volum i den dype enden av bassen. 

Ruark_r1_connected.pngFin lyd

Det er fint å ha fint design og lekkert utseende, men skal du ha virkelig glede av en radio må den også låte fint. Heldigvis er det lydmessige absolutt på plass, og faktisk i såpass stor grad at tilsvarende radioer fra Jensen, Tivoli og Pinell nok må melde pass når det gjelder presisjon og detaljer. Nå har riktignok både Jensen og Pinell innebygde batterier med god kapasitet, noe som kanskje bør være med i vurderingen. Og særlig hvis den skal brukes på hytta i vinter eller påskeferien. 

Jeg har spilt mye musikk allerede med Ruark R1, og den har fått gå noen dager med både tale og musikk. Den spiller forholdsvis høyt og i hvert fall høyt nok for mine behov, og den er fremfor alt tydelig og balansert. Den har brukbar bass, og du kan kjøre på med enda litt via menyene, men plassert på en hylle nær veggen er det tilfredsstillende bass med innstillingene på nøytral. 

Det er som oftest nødvendig å ha volumet litt høyt for å høre det som foregår i studioene til NRK eller P4. Her kan du spille ganske lavt og fortsatt få en full opplevelse av både musikk, tale og dialog. Et kvalitetstegn, spør du oss. Musikken er aller best gjengitt i mellomtonen, men så lenge du ikke spiller virkelig høyt henger også bassen godt med på notene. Og da snakker vi om både dybde, tempo og fremdrift. Diskanten er god, men ikke forvent luft og detaljer slik man opplever i et hifi-system.