Sonos_Home_01

Sonos Playbase

Sonos lanserer Playbase

Et stort antall godt tilpassede møbler og lekre TV-understell har gjort at stadig fler velger å la TV-en stå på en benk eller hylle, noe som gir dårlig plass til gode høyttalerløsninger eller lydplanker. Med sin nye lydsokkel Playbase forsøker Sonos å løse en plasseringsutfordring, og samtidig gjøre underverker for den tvilsomme lyden i våre flatskjermer. . 

Importør:

Karakter

Sonos Playbase er kun 58mm høy, har hele ti høyttalerelementer og er laget for å ligge under TV-en eller på en passende hylle i TV-møbelet, og kom til verden etter at Sonos erkjente at deres eksisterende Playbar kun henvendte seg til de av kjøperne som hadde TV-en montert på veggen. 

Sonos har hele tiden tviholdt på sin brukervennlighet, og det gjør de dene gangen også. Sonos sin app er blant markedets aller enkleste og beste, og det er fortsatt veldig enkelt å koble opp et Sonos-system for å få lyd rundt i hele huset. Det betyr at Sonos har valgt å se bort fra HDMI, og kun har valgt å utstyre Playbase med en optisk digital inngang. En optisk utgang finnes temmelig sikkert på TV-en din, og er den aller enkleste måten å overføre TV-lyden til et stereoanlegg eller en Playbase-høyttaler. 

Sonos_PLAYBASE_White_01.jpgSonos er likevel nøye med å påpeke at dette ikke først og fremst er en TV-høyttaler. Når TV-en din er slått av kan Playbase nemlig brukes til å spille musikk, og den kan gå inn i et multirom-system sammen med eksisterende Sonos-høyttalere og moduler, og selvsagt også kombineres med deres egen subwoofer hvis du er ute etter litt ekstra basstrykk i hjemmekinoen. 

Playbase har alle de trådløse mulighetene som andre Sonos-høyttalere, og appen kan styre et meget stort antall forskjellige strømmetjenester som Spotify og Tidal. Du får selvsagt også nettradio med i løsningen. 

Playbase er en avansert og stilig høyttaler som er enkel å plassere. Playbase har ingen synlige skjøter, og ser ut som om den er skåret ut i et stykke. Den har 43000 hull i den lydtransparante grillen og den er laget for å tåle vekten av de aller fleste TV-ene på markedet. 

På innsiden er det 10 forsterkere (klasse D) - en for hvert element. Og du får seks mellomtoner, tre diskanter og et bass-element. Basselementet har en egen S-formet bassport som skal sørge for at Playbase kan spille bass helt på egen hånd - helt uten hjelp fra en subwoofer. I tillegg har de benyttet noe av teknikken fra Play:5 hvor diskantene er vinklet i litt forskjellige retninger slik at lydbildet skal virke bredere og større.  

En nyhet det er verdt å vente på er at den også kommer med Amazon sin Alexa stemmestyring. Da kan du snakke til høyttaleren i stedet for å bruke fjernkontrollen eller appen, og faktisk også få ganske vettuge svar på ting du lurer på! 

Størrelsen er 58x720x380mm (HxBxD) og gjør den mulig å bruke sammen med de fleste TV-ene på markedet, men sjekk gjerne før du løper til butikken. Den passer nemlig ikke under TV-en min. 

Prisen er satt til 6.990.-  

Mer info: www.sonos.com

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

Interior2

Mektig romfølelse og fantastis...

Etter opplevelsene med de kompakte og aktive høyttalerne KEF LS50 Wireless og SLX, er vi tilbake til...
dCS_bartok

dCS er tilbake i Norge

dSC leverer noe av det aller beste du kan få kjøpt av digitale hi-fi produkter. Nå er de endelig til...
Astral_16_34_02

Focal med 16-kanals integrert ...

Mange kjenner Focal sine høyttalere og hodetelefoner, men nå har de overraskende nok også kommet med...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...