Sonos er den som leder an i kampen om multiromstronen, men kjenner nok at resten av verden samler sammen alt de har for å få en bit av deres markedsandeler. Svaret fra Sonos er en helt nye Play:5 høyttalere med bedre lyd, bedre design, og med langt flere muligheter enn tidligere. Vi fikk en kort demo, og høyttalerne virker åpenbart både friskere og mer detaljert, men det er ikke det som er den virkelige nyheten. Sonos lanserer også Trueplay - en DPS-romkorreksjon som benytter mikrofonen på nettbrettet eller mobiltelefonen din for å redusere rommet og plasseringens påvirkning av lyden. 

PLAY5_Exploded_View__1024x724.jpgTrueplay er inspirert av at de fleste høyttalerplasseringer gir akustiske problemer, og forsøker å løse dette på aller enkleste måte. Plasser høyttaleren der du helst vil ha den, trykk på Trueplay ( følger med i en oppdatering av Sonos-appen senere i år ), gå litt rundt omkring i rommet i 45 sekunder for at målesystemet skal kunne justerer for mer enn en lytteposisjon, og du er i mål. Enklere enn dette blir det sannsynligvis ikke. Effekten er en høyttaler som kompenserer for det meste av det som oppstår av akustiske problemer, og aller best virkning gir det å få bort den "boomy" bassen man som oftest får med høyttalerne dyttet inn i et hjørne på kjøkkenet, stua eller soverommet. Systemet virker like godt om du har en eller to (stereo) høyttalere i rommet. Har du kjøpt en Sonos-høyttaler de siste seks årene, skal også Trueplay fungere på disse. 

Den nye Play:5 er bygget opp med hele seks elementer. Tre diskanter og tre basser. Diskantene er montert slik at en stråler rett fremover, mens de to på siden er montert skrått for å spille utover til hver sin side. Høyttaleren spilte hyggelig, men vi kommer tilbake med test så fort vi får demoproduktene i hus. 

Lanseringstidspunkt er "snart" og  prisen ser ut til å bli kr. 4.990.-  Oppdateringen til Trueplay i appen er gratis.  

Så er jo det åpenbare spørsmålet hvorfor de ikke skal bygge romkorreksjonen inn i Sonos Connect, slik at alle i kongeriket kunne benytte Trueplay også på det stereo-anlegget de har i stuen og som allerede nå er koblet til et Sonos-system. Det hadde vært noe!