Tekst og video: Ståle Winterkjær og Roy Ervin Solstad

München (Stereo+): Tidligere har gründeren bak Hegel, Bent Holter, uttalt at han skulle lage verdens beste digitalkonverter med HD30. Så da er kanskje hans nye referanseforsterker H590 til nærmere 100 000 kroner også verdens beste.

  • Jeg tror vi har laget verdens beste integrerte forsterker, sier Holter ubeskjedent.
  •  HD30 vant jo Eisa-prisen som er litt som Oscar i hifi-bransjen og jeg tror vi kan gjøre det samme med H590. Kvalitetsmessig er det et kvantesprang for Hegel. Den er forbedret på alle tenkelige måter. Dac, streamer og forsterker er bedre enn tidligere.

Ryktene skal ha det til at H590 er starten på en ny referanseserie. Det er noe Bent Holter med et smil om munnen verken kan bekrefte eller avkrefte.

Nøkternt

Hegel har i motsetning til de fleste konkurrenter i prissjiktet holdt seg til et svært nøkternt utseende. Det er svært lite som skiller H590 fra H360 som bare koster 43 000.

  • Særlig på det asiatiske markedet ville det nok solgt bedre med forgylte knapper og mer flashy fremtoning. Men vi føler det ville bryte for mye med familielikheten; en Hegel skal se ut som en Hegel, sier Holter.

Resten av intervjuet ser du i videovinduet.

Sniklytt

På High End-messa i München var det mulig å få lytte på H590 for første gang. De spilte på et par KEF Blade i ett relativt stort rom. Førsteinntrykket var svært lovende. Det var bra trykk og kontroll i de nedre regioner. Selv om den bare har 51 watt mer enn H360 har den mer strømreserver. Merket også bra med luft i toppen og en naturlig stemme- og instrumentklang. 

Men i 100 000 kroners-klassen er det mange konkurrenter: Devialet, McIntosh, Burmester, Gryphon, Boulder, Mark Levinson etc. Derfor er det umulig å si noe om hvor bra den er før vi får den til test. Det gjør vi snart og Stereo+ kommer med test i forbindelse med lanseringen i oktober.