M8_Tower_Front_2

XTZ M8

XTZ M8 - ny og uvanlig høyttalerkonstruksjon

XTZ lanserer et helt nytt høyttalersystem for både hjemmekino og Hi-Fi med et helt spesiell diskant-array, og evne til å spille temmelig høyt. Settet består av fronter, bakhøyttalere og en senter. Alle med samme spesielle diskant/mellomtone-løsning. 

Importør:

Karakter

M8 er det nye flaggskipet i kino-serien til XTZ, og den har også fått THX Ultra-sertifisering. Serien kommer med tre forskjellige modeller. M8 - som er en bakhøyttaler/mindre front, M8 Senter og de interessant M8 Tower som har to 8-tommere som strekker seg ned til under 30Hz i bassen, og som lett takler 350Watt kontinuerlig og hele 600Watt i spiss-effekt. Det vil si - når du kobler til en skikkelig forsterker. Med en litt for liten receiver koblet til, må du faktisk regne med at de tåler en smule mindre effekt. 

M8 Tower er ment å stå i rom som er skikkelig stor, og det lages en nummer av at de kan spille i rom opptil 100m2. Det er jo svære greier å fylle med lyd. Men de spiller godt i overkant av 91dB på 1Watt, og med den effekten de tåler høres jo faktisk dette ut til å være godt mulig. 

Det vi likevel er mest opptatt av med denne høyttaleren er hvordan diskantene er konfigurert. Spennende nok er dette en ren 3-veis konstruksjon, hvor det er 6 diskanter som overtar for bassen så lavt ned i frekvens som 950Hz. Fem av diskantene deles så på 2500Hz, og da gjenstår det en enkelt diskant som spiller i området mellom 2500 og 30.000Hz.M8_Center_png.png I stedet for å benytte en vanlig mellomtone er det altså brukt 5 ganske tradisjonelle diskanter. Det gir M8, i følge XTZ en uvanlig kjapp og dynamisk spillemåte, men de får også en svært lineær fase fra det som til sammen blir en punktkilde. Enda en ting som oppnås er en styrt og kontrollert spredning av mellomtonen som gir færre kritiske reflekser fra veggene ved siden av høyttaleren. 

Som vanlig har XTZ utstyrt høyttaleren med mulighet til å regulere volumet i diskanten i 3 trinn, og skulle det bli for mye bass i rommet ditt kan du også plugge igjen bassporten slik at høyttaleren oppfører seg som et lukket kabinett. Det skal bli spennende å se hvordan disse høyttalerne oppfører seg mot det som kanskje er hovedkonkurrenten i denne klassen. Arendal Sound. 

Priser:  M8 tower - 28.990.-, M8 - 21.490 per par. M8 Center - 10.990.-  

mer info: www.surround.no eller www.xtz.se 

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

tv2hjelperdeg_logo_ferdig

Samarbeide med TV2 Hjelper deg

Stereo+ har inngått et samarbeide med TV2 og programmet TV2 Hjelper deg, der vi skal være fagekspert...
boygard

Musikk: Tove Bøygard har noe p...

Det lages mye norsk musikk, og mye av den er veldig bra. Her er et stykke musikk som hører til i sis...
ND 5 XS 2 - front

Naim overbeviser

Her om dagen ble jeg invitert ned til importøren Multirom for en demo av den nye nettverkspilleren N...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...