Det var i hans rolle i X-MEN ORIGINS: WOLVERINE i 2009 at Deadpool først så dagens lys. Marvel Comics-karakteren, som var oppfunnet av Fabian Nicieza og Liefeld i 1991, gjorde sin entre i sluttscenene til filmen. Ettersom hans tegneserie-alterego var kalt “The Merc with a Mouth”, var det en stor overraskelse for fansen at hans munn var sydd igjen i den største kampscenen mot Hugh Jackmans Wolverine.


Fra New York, i forkant av filmes premiere, snakket Reynolds om sin kjærlighet til karakteren og om hans selvdestruktive væremåte, samt den lange reisen for å få han opp på lerretet i en egen film.  

DeadPool_4028x2692_Still4.jpg

Hvor startet interessen din for karakteren?

- Jeg har lest tegneserien siden 2004. Jeg leste alt og elsket det. Jeg digget denne karakteren og kunne ikke tro at jeg ikke kjente til han fra før. Ideen om hans selvforakt og undervurdering var underholdene. Jeg ble rett og slett besatt av ideen om han. Det var merkelig og obskurt, kanskje en rar ting å lage en kinofilm av, sier skuespilleren. – Til slutt fikk vi litt penger av Fox som betalte for at Rhett Reese og Paul Wernick skulle skrive manuset til filmen. Vi lukket oss inne i et rom i fire, fem uker og hamret ned hva historien kunne være. Deretter stoppet det opp, før de gav oss litt mer penger til å lage en kort presentasjon. Den ble lekket på nett, noe som faktisk gjorde at vi fikk lagd denne filmen. Siden den gang har det handlet om at hver eneste krone skal synes på lerretet.  Og nå er vi endelig her. Studioet lar oss jobbe i fred, og alle har vært skikkelig støttende.

 

Det er mye undervurdering i filmen, og Green lantern er et tema som kommer opp flere ganger. Ble filmen terapi for deg?

- Det var den, og studioet har vært overaskende kule med alle våre X- MEN og WOLVERINE- referanser. Jeg har funnet ut at du kan dumme ut andre så lenge underteksten er at du også dummer ut deg selv, forteller skuespilleren.

 

Var det hele veien slik at Ajax skulle være skurken?

- Det var flere karakterer vi ønsket å ha med, men som vi ikke fikk. Det handler til syvende og sist om lisensen, og Marvel eier en del av karakterene. Vi hadde med karakteren Garrison Kane en stund, men så viste det seg at Ajax var perfekt. Han passet inn i den originale historien vi ønsket å fortelle, og tillot oss å skape en fullverdig film. Det er også et lite påskeegg med karakterer som kanskje vil dukke opp i fremtiden..., sier Reynolds.

 

Var det utfordrende å finne filmens struktur?

- Vel, det er en fragmentert fortelling, som alltid kan være litt tricky å gjøre. Du må reise mye frem og tilbake i historien, og ha med publikum på dette. Heldigvis hadde vi en karakter som får en kroppslig forandring. - Så når jeg ikke er forandret skjønner publikum at dette er fortid. Det har også gitt oss mye frihet, og tegneserien har vært en stor inspirasjon for manusforfatterne, meg og alle som har vært involvert, sier Ryan Reynolds.

 

På hvilket tidspunkt kom regissør Tim Miller inn i prosjektet?

- Tim ble med kort tid etter at førsteutkastet av manuset ble skrevet. Vi møtte rundt ti ulike regissører. Tim kom stadig tilbake til oss med masse lidenskap, mens folk sa ”han har aldri regissert en film før”. Han svarte med: ”Jeg kan gjøre dette, jeg kan gjøre dette.” Jeg tror at hans fremste styrke er at han visste godt at dette var nytt for ham. Jeg har jobbet med førstegangs- regissører tidligere som oppfører seg som om de har gjort dette tidligere, og det kan være ganske så frustrerende. Tim spurte om hjelp når han var usikker. Det var smart av han å stole på resten av staben sin, noe som er en kjempekvalitet. Jeg hadde vært veldig bekymret hvis han gikk rundt på settet som om han eide det, smiler han.

 

Du har sagt at Deadpool vil være den siste tegneseriekarakteren du vil spille. Er du fremdeles sikker på det?

- Åhhh ja! Jeg har fått min dose der, kanskje mer enn jeg burde ha hatt. Jeg føler at Deadpool er noe jeg har lyst til å gjøre for alltid, det føles som om jeg har kommet hjem. Han er ikke en superhelt, han er en antihelt, og det er noe ganske så annet. Det snakkes direkte til tegneseriepublikummet, noe jeg er 100 % for. Hvis det hadde vært en tradisjonell superheltfilm, hadde det nok ikke vært noe for meg. Jeg har spilt de karakterene og det er på tide for meg å gjøre noe annet, sier skuespilleren.  

DeadPool_4028x2692_Still5.jpg

På en måte føles det riktig at denne filmen kommer ut nå. Deadpool er en motsats til alle superhelt-filmene vi har sett i det siste.

- Ja, og det er derfor vi er så glade for at det tok så lang til å lage denne filmen. Den kommer alene på et perfekt tidspunkt, smiler han.

 

Håper du på å kunne bruke litt mer tid på denne karakteren i fremtiden? Det ville vært merkelig å se han dukke opp i X-MEN film nå?

- Haha, ja! Det ville vært å rote i dette universet, men det er enkelte karakterer i Deadpool- universet som jeg føler kunne fungert i en fremtidig film. Hvis jeg skal være freidig, mener jeg at Cable er en i kjernegruppen til Deadpool som jeg hadde elsket å se på lerretet, sier Reynolds.

 

Det har vært mye snakk om hvordan kvinner blir representert på lerretet. Vanessa i denne filmen er en fryd og Morena Baccarin har med en masse gnist...

- Det var over 300 folk inne som prøvde seg til den rollen, men Morena skjønte med en gang hva hun skulle gjøre. Hun var helt klar på at hun ikke ville spille en jomfru i nød i en film, og hun har hatt den holdningen gjennom hele filmen. Hun er fantastisk, og hele staben syns det var kjedelig når hun var ferdig med sin siste scenen i filmen, sier Ryan Reynolds.

 

Hvilke komiske elementer hadde TJ Miller med seg inn i prosjektet?

- Det må ha vært mer enn 1000 sitater i filmen, som ikke var med i det originale manuset. TJ er helt genial. Han er en av de morsomste menneskene jeg vet om, og han stjeler denne filmen. Han er så morsom og severdig at jeg skulle ønske at han var mer med. Vi hadde dager der vi hadde 15 ulike alternativer for hver vits, og det begynte å drive Tim til vanvidd fordi han begynte å rope: ”Jeg kan ikke matche noen av disse, jeg klarer det ikke.” Du kan ikke bare endre alt hele tiden, men staben fikk seg i hvert fall en god latter, ler han. - Og jeg må til slutt få si at når det kom til stykket forventet ikke Fox at vi skulle være det mest funksjonelle settet de hadde gående, men vi fullførte til tiden, på budsjett, noe som var et sjokk for dem. Vi vet ikke om det var et godt, eller dårlig tegn. Vi var liksom: Hva mener du? Kunne vi ha gått over på tid? Vi kunne ha brukt et par millioner mer?