Skjermbilde 2017-11-07 kl

Focal Clear

Focal lanserer Clear - hodetelefoner i den dyre enden

De fleste som er interessert i head-fi har sikkert fått med seg omtalene av hodetelefonmodellene Focal Elear og den ekstreme Utopia. Nye Focal Clear legger seg pent i mellom disse, men er nærmere Elear i pris enn Utopia. 

Importør:

Karakter

Clear er en helt ny og åpen hodetelefon, og skal inneholde et element som innebærer en ytterligere utvikling av Focals M-formede membran. M-membranen i aluminium/ magnesium har et meget godt forhold mellom lav vekt, høy stivhet og god egendemping. Her snakker vi om en helt ny svingspole av kobber. Noe som i følge Focal skal gi enda bedre dynamikk, bedre kontrollert bass og bedre linearitet. Etter et å ha testet både Elear og Utopia er dette spennende, for begge modellene låter veldig bra, og er både vellydende og transientvillige som få. Klarer Focal å utfordre Utopia? Vi tror ikke det, men at de har klart å strekke lyden i Elear enda litt er nok mer sannsynlig. 

driver 1500278947.jpgElementet som benyttes er 40mm og er (se bildet) bygget opp som et tradisjonelt dynamisk element slik vi er vant med å finne i en vanlig høyttaler. Den forholdsvis store magneten gir god kontroll over elementet og masse dynamikk helt fra den aller nederste bassen og oppover. Elementet strekker seg ned 5Hz, og du bør ikke være i tvil om at denne hodetelefonen klarer å feie med seg selv den aller dypeste bassen. Den stopper på 28kHz i diskanten. 

Hodebåndet er kledd i ekte lær på oversiden og har et nytt mikrofibermateriale på undersiden. Det er også benyttet mikrofiber på selve øreputene. Focal mente lær og kunstskinn ikke ga den komforten de ønsket seg. Resten av konstruksjonen er aluminium. 

Focal Clear kommer levert med 3 forskjellige utskiftbare kabler: En 4-pin balansert XLR, en 6,35mm stereo-jack og en 3,5mm jack-plugg. Impedansen er 55 Ohm, og selv om det er ganske lavt er det ingen grunn til å tro at denne modellen kan drives av en mobiltelefon. Her behøves det enten en dedikert musikkspiller eller en liten forforsterker for å kunne bruke dem på tur. Hjemme er en god hodetelefon-forforsterker selvsagt helt nødvendig. 

Pris: 16.490.- 

Tilgjengelig nå. 

Mer info: www.multirom.no  

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

evo300

PrimaLuna med masse nytt

Her er noen veldig gode nyheter til alle som er interessert i rørforsterkere. PrimaLuna bygger vider...
Stereopluss-2019-02

Ny utgave av Stereo+

Har du fått med deg den nye utgaven av Stereo+?  Her er utgave 2 - 2019 fullpakket med interessant h...
focal kanta no1 bw

Sjarmerende og lettdrevet

Det har foregått mye rundt på kontorene til Focal de siste årene. Vi husker alle Sopra-serien som sn...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...