Skjermbilde 2017-05-29 kl

Audiofly AF160

God lyd fra Australske Audiofly

En av utfordringene med mange ørepropper er at lyden ikke er nøyaktig nok, og ikke klarer å skille de enkelte instrumentene og stemmene bra nok fra hverandre i lydbildet. Det har Audiofly en løsning på.

ANNONSE

Audiofly AF160

Pris: 4.499.-

Importør: Solipi AS

Karakter

Pluss:

Dynamiske

Detaljerte

Presise

Engasjerende

Minus:

Noen ønsker seg sikkert mer bass

Lyden er ikke for pyser

Stereo+ mener:

Audiofly AF160 spiller utrolig flott, har rå presisjon og masse musikalsk moro på lager.

Med hele tre elementer på innsiden, hver med ansvar for sin spesielle del av frekvensområdet, og et eget delefilter, forstår vi at dette er avanserte saker. Elementene er ikke vanlige dynamiske elementer, men såkalte balanserte armaturer. Dette er ikke noe nytt, og vi har hatt flere modeller ørepropper inne til test hvor ett balansert armatur kombineres med et eller flere dynamiske elementer. 

Fint laget

Med i pakken får du en avtakbar tvunnet kabel som er forsterker med Cordura og utstyrt med gullbelagte plugger, nok spisser til at de fleste burde finne en som passer perfekt, og det er også lydisolerende skumspisser i pakken. For å ta vare på de dyrbare proppene har Audiofly lagt ved en flott veske i stoff. Selve huset er laget av et keramisk materiale.
Frekvensområdet er oppgitt til 18Hz til 22kHz, og de leverer seriøst dyp bass. Impedansen er 18ohm og de er lette å drive for alt vi vet om av mobile enheter og musikkspillere.

Bruken av balanserte armaturer i hele frekvensområdet er ikke det mest vanlige. De er gjerne kombinert med dynamiske basselementer som er tøffere og tåler mer juling.

Skjermbilde 2017-05-29 kl. 12.32.47.pngLyden

Med en gang du får disse proppene på plass blir det klart at vi er i en helt annen musikalsk divisjon enn det meste av rimeligere propper på markedet. Vel, i hvert fall etter at de har fått spilt et døgn eller så. Et par nye er litt harde, litt kantete og ikke helt homogene, men det kommer ser voldsomt i løpet av 24 timer.

Lyden er ekstremt detaljert, oppløsningen er bra og presisjonen er veldig god. Du får en innsikt i musikken som engasjerer og får deg til å kaste alt du har av mp3-filer på spilleren, og deretter bytte dem ut med høyoppløst musikk. De er nemlig nådeløst avslørende til kildematerialet.

Lyden er bra balansert, men ikke forvent mye ekstra varme eller tilbakelent og avslappende lyd. Dette er ærlige og usminkede saker, med nydelig dynamikk og en stram og hardstlående bass som er bedre kontrollert og mer rytmisk presis enn jeg kan huske å ha hørt i prisklassen. De som er vant med en litt stor og svampete bass og synes det er litt kult, finner ikke særlig tilfredsstillelse her.

Likevel er den allsidig og spiller alle typer musikk med bravur, og til de som lurer: Ja, den fungerer til studio-bruk også.

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

ecm1mkII_front

Electrocompaniet ECM-1 MkII

Electrocompaniet bygger alle sine produkter på Tau utenfor Stavanger. Der gjør de alt fra bunnen av ...
dali menuett

Har du lyst på en menuett?

Vi husker den gangen vi var på Dali-fabrikken, og fikk skru sammen et par med Menuett. Siden den da ...
kef-r5-interior

KEF R5

KEF R5 er en gulvstående høyttaler i den kompakte enden av skalaen. Det forhindrer ikke at den kan s...

Siste tester

kef-r5-interior

KEF R5

KEF R5 er en gulvstående høyttaler i den kompakte enden av skalaen. Det forhindrer ikke at den kan s...
focal-chora-826_interior

Focal Chora 826

Focal har flere høyttaler-serier enn de fleste, og det går fra det middels kostbare og helt opp til ...
interior

Sennheiser Ambeo Soundbar

Ordet lydplanke får meg til å tenke på de skrinne greiene som ligger under TV-en og lager lyd som fu...