JBL er en helt ny integrert stereoforsterker som ser ut som om den kunne vært laget for mange tiår siden. Vi liker det, og det gjør tydeligvis de som kjøper hifi også, og det er helt sikkert ikke de siste retro-inspirerte produktene vi får se i år. Den nye JBL SA750 er heldigvis høyst moderne på innsiden. Den har en klasse G-forsterker på innsiden, og er oppgitt til å yte hele 220watt per kanal. Harman kjøpte for ikke så lenge siden Arcam, og det er sikkert noen som allerede har forstått at klasse G-forsterkeren som er benyttet stammer derfra. SA 750 front .jpg

Av tilkoblingsmuligheter finnes det seks par med analoge Phono/RCA, fire digitale innganger i tillegg til USB, og du kan også koble til en ekstre enhet med 3,5mm minijack. I tillegg har den nettverkstilkobling, og det betyr tilgang til strømming med AirPlay2 og Google Chromecast, og tilkobling av UPnP servere/harddisker. Forsterkerne til Arcam har gjort det svært bra de siste årene, og har markert seg som et spennende alternativ også innenfor hjemmekino. Kanskje har vi noe å glede oss til! 

De fleste kjenner sikkert allerede til Classic-utgavene av L100. Nå kommer det ennå en modell, og selv om de har den samme bestykningen og stilige lyden fra de nåværende modellene, har du fått pyntet seg litt med nytt treverk og litt bursdagspynt i form av gullfarget logo. Du finner fortsatt den kraftige tolvtommeren, den 5tommers store mellomtonen og diskanten i titan. Til samme blir det en levende og attraktiv høyttaler som vi allerede testet på sommerstid i 2020 med særdeles godt resultat. Det er retro, men har ingen ting med den gamle JBL-lyden å gjøre annet enn den kjappe og kontrollerte bassgjengivelsen. Muligheten til å justere volumet på diskant og mellomtone er der fortsatt, og betyr at du kan skru til lyden slik at den passer akkurat til rommet ditt. 

Prisene på JBL L100 Classic 75 ser ut til å bli de samme som nå, mens forsterkeren er priset til rundt 3 000 dollar. Kanskje får vi se den såvidt under 30 000.- norske kroner. 

Importør: Audiocenteret AS