XTZ er altså tilbake med nye elektronikk-modeller, og som vanlig forstår de godt hva kundene vil ha. Mye effekt, godkjent lyd og lav pris. A2-300 er oppgitt til å levere 2 x 300 Watt i 4 Ohm og den skal levere 2 x 150watt i 8 Ohm (riktignok med THD på 1 prosent). Det er uansett målemetode ganske mye mer enn en gjennomsnittlig hjemmekinoreceiver er i stand til å levere, selv med volumet på fullt. På innsiden har XTZ benyttet ICEpower-moduler. Dette er analoge klasse-D enheter med meget høy effektivitet. Det betyr at du får mye effekt ut av selv ganske små bokser, og særdeles lite varmeproduksjon.  EDGE_A2-300.jpg

Forsterkeren er laget for å være stille, og XTZ oppgir et dynamikkområde på 113dB. Noe som betyr at støygulvet er presset ganske langt ned. Dempingsfaktoren er større enn 1500, noe som burde bety høy evne til å kontrollere høyttaleren du kobler til. 

På baksiden (se bildet) finner du fire kraftige terminaler, et sett med RCA-innganger, en regulering for gain in, stereo/mono-bryter og en bryter hvor du kan velge om den alltid skal være på. eller om den skal slå seg på automatisk når den får signal inn. 

Stereo/mono-bryteren gir deg mulighet til å velge mellom stereo eller en mono brokobling hvis du ønsker å trekke en senterhøyttaler eller bruke to EDGE A2-300 for å drive et par store høyttalere. Og alt dette fra en forsterker som kun veier inn med 2,4kg og som kun er 20cm bred. 

Du får kjøpt en skinne slik at en eller to A2-300 kan montereres i et 19" instalasjons-rack. Strømforbrukt i standby er så lavt som 0,27watt

Vi har fått oppgitt en pris på kr. 4.790.- og hvis den fungerer som forutsatt må jo det regnes som ganske hyggelig. 

Mer info: www.surround.no