Den nye PD-50AE er ikke en ny, rimelig spiller hvor Pioneer ønsker å konkurrere i budsjettklassen. Nei, dette er en ekte entusiastspiller som veier inn med over 13 kilo og som er bygget som en tanks med blant annet doble sidepaneler i aluminium for å hindre vibrasjoner å trenge inn utenfra. Det nye SACD-drivverket er godt dempet mot vibrasjoner og er meget  stillegående. Det sitter også montert flytende i spilleren. Også topplokket er dobbelt for maksimal demping og spilleren er også utstyrt med gode dempeføtter. 

På innsiden sitter det en ESS ES9026PRO DAC som opererer med 4 parallelle kanaler for størst mulig presisisjon. PD-50AE.jpgAlle signalene den får inn kan samples opp til inntil 384kHz. Den har fått diskrete, separate strømforsyninger analog og digitalkretsene og to digitale innganger på baksiden gjør at du også kan bruke den som digitalkonverter for to digitale kilder. Det kan være en nettverkspiller eller til og med en TV via den optiske innganger. Den andre innganger er en coax/RCA-inngang. Den har også USB for de som ønsker å spille av fra en PC/Mac. Du kan velge mellom 3 forskjellige digitale filtre og tweake litt på klangsignaturen til spilleren. De tre filtrene Sharp, Slow og Short er lett tilgjengelig i menyene, og særlig filteret "slow" har en noe softere/bløtere måte å spille på. 

Spilleren spiller av flere formater enn man kanskje forventer. SACD og CD er innlysende, men den gjør også CD-R/RW, DVD-R/RW, WAV, Flac, ACC, MP3 og WMA pluss det meste av vanlige lydformater. Den takler også MQA via digitalkonverteren, men spiller også av musikk på CD som er kodet i MQA. Dette har det blitt mer og mer snakk om i det siste, men vi lurer litt på behovet. Tror vi at det kommer til å selges CD-er med MQA i noe særlig antall? Vi er usikre.  

Prisen ser ut til å bli: 20.998.-  

For mer info: Pioneer.no