Men en 90x12mm bånddiskant med en helt spesiell sandwich-konstruksjon, og som er laget av QUADs moderselskap IAG, forsøker QUAD å nærme seg åpenheten, detaljeringen og musikaliteten til gode gamle QUAD ESL63, som de fleste har hørt, sett eller i det minste hørt historier om - legendariske som de jo er. 

I tillegg har bass/mellomtone-elementene fått en nyutviklet kevlar-membran. Quad melder om høyttalere som har høy effekt-tålighet og god dynamikk, og som skal være enkle å drive for forsterkeren. 

Serien består av to gulvstående modeller, og to stativhøyttalere. Den minste, Z-1, er en kompakt og liten sak med en 15cm bass, og måler kun 38cm på strømpelesten. Prisen på denne er satt til 1200£ i England. Det plasserer den i en interessant og temmelig tettbefolket prisklasse med Dali, B&W, Canton, Quadral, ScanSound og andre. Den litt større stativhøyttaleren Z-2 er priset til 1500£, men har en klart større bass (175mm) og ser ut til å spille både høyere og dypere. Kanskje et minst like interessant som lillebror Z-1. 

Begge de gulvstående høyttalerne er treveis, og benytter den samme bånddiskanten, men har fått en 15cm mellomtone i tillegg. Bassene vokser i antall etter hvert som prisen øker. Z_3 har to 175mm basser, mens den største og dyreste i serien, Z-4, kommer levert med 3 stk. 165mm elementer. Prisen i England er henholdsvis 2500 og 3200£. 

Vi kommer selvsagt med tester etter hvert som disse høyttalerne ruller inn på lager.  

Mer info: www.quad-hifi.co.uk

Norsk importør: nebyhifi.no