Med Apple sin motvilje mot den gamle 3,5 mm jackpluggen er det fler og fler som velger trådløse hodetelefoner med Bluetooth. Det er muligens negativt for lydkvaliteten, men på den annen side er elektronikken, forsterkerne og en DSP for justeringen av klangbalansen flyttet til innsiden av klokkene for aktiv drift. Selv om QC35 har både elektronikk og oppladbare batterier på innsiden er vekten likevel kun økt med fattige 40gram. Går du tom for batteri kan du benytte den medfølgende kabelen, men da uten den innebygde støyreduksjonen. Batteriet er ment å vare i inntil 20 timer, men det er avhengig av hvordan de brukes. Spiller du over middels høyt går det utover tiden du kan spille. Likevel er det sjelden nødvendig å lade mer enn en gang i uka - selv om du bruker de hver dag. 

Klokkene er komfortable og materialene som ligger tett på huden rundt ørene er mykt og behagelig, og fører ikke til klamhet eller sårhet. De sitter godt og klemmer ikke mer enn de absolutt må for å tette rundt ørene. Konstruksjonen er stødig, og det er vanskelig å tenke seg at det er svakheter som vil komme til syne under vanlig bruk. Gitt at du benytter det medfølgende etuiet når de transporteres. 

Støyreduksjon

Prinsippet er egentlig ganske så enkelt, men ikke enklere en at det er flere produsenter som har noen utfordringer knyttet til sus og manglende evne til å fjerne støy fra de viktigste delene av frekvensområdet. Med mikrofoner plassert på klokkene fanger Bose opp støyen fra utsiden. Deretter sendes signalet til klokkene i motfase til signalet fra utsiden. +1 og -1 = 0. Det fungerer på lyd også. Men der mange systemer for støyreduksjon kun fanger opp og nøytraliserer jevn og vedvarende støy, har jeg benyttet Bose på flere turer i det siste, og de nøytraliserer imponerende mye annet også. Blant annet stemmer og barnegråt. De fjerner det ikke 100 prosent, men nivået blir så lavt at du fortsatt kan nyte musikken din i ro og fred. 

Lydkvalitet

Hvis vi skal være veldig strenge, og det skal vi kanskje være, er Bose QC35 en liten smule matte sammenliknet med andre tilsvarende prisede hodetelefoner. De mangler litt kontroll i bassen, og gir ikke den optimale innsikten i musikken. Lydbalansen er derimot fin, og de er justert på en måte som gjør at du kan lytte til musikk i mange timer uten at du Skjermbilde 2017-05-29 kl. 14.39.07.pngblir lyttetrett. Lydbildet er behagelig og nøytralt uten at det er noen som stikker seg ut eller blir for hardt eller spisst. Bassen er dyp, mellomtonen ganske åpen og dynamisk, og diskanten tilfredsstillende detaljert og fargerik. Støyreduksjonen er også helt uten sus eller andre artifakter, noe som gjør at musikkens detaljer ikke må overkomme noen hindringer på veien frem til øret. 

Så kommer vi til spørsmålet om QC35 kan konkurrere med tilsvarende prisede hodetelefoner. Svaret på det er nei, men spørsmålet er egentlig irrelevant. Bose QC35s støyreduksjon gjør at det kun finnes et par andre modeller på markedet som kan konkurrere i øvelsen musikalsk nytelse når det er mye støy rundt deg. Når du sitter på flyet, trikken, bussen eller T-banen vil lyden fra en hodetelefon uten støyreduksjon, uansett kvalitetet, drukne i støyen som trenger seg inn utenfra. Vanlige hodetelefon-modeller vil rett og slett ikke kunne konkurrere. Her er det helt stille, og selv om du såvidt kan høre det som foregår på utsiden av klokkene, får du stort sett nyte musikken din i stillhet. Helt uten å måtte skru opp volumet til det gjør vondt i ørene, kan du lytte på helt vanlige nivåer uten særlig forstyrrelse utenfra.