Yamaha er kjent for god oppløsning, og et behagelig og avslappet lydbilde. Klarer de å hente ut nok energi, fremdrift og engasjement av CD-spilleren sin til at det blir skikkelig fest på lokalet? Håpet er jo absolutt til stede hvis de har klart å beholde grunnkvalitetene fra forrige modell.

Bra utstyrt

Med gode DAC-er fra ESS på innsiden, en stødig og god konstruksjon og et ganske sobert og lekkert utseende med pianolakkerte trepaneler på siden, er dette en CD-spiller jeg absolutt kunne tenke meg å ha hjemme. CD-alderen er tross alt ikke helt ferdig! Kikker du på baksiden av enheten finner du en USB og to digitale innganger. Noe som gjør den svært fleksibel hvis du ønsker å hente inn et signal fra en multirom-spiller som Sonus eller Bluesound, eller via USB fra en PC/Mac med Wimp Hi-Fi. Bare for å komme med noen eksempler. Du finner selvsagt også balanserte utganger, som går inn i tilsvarende innganger på A-S2100 forsterkeren, og du har også digitale utganger hvis den innebygde DAC-en eventuelt blir utdatert om en ti års tid, hvis det i det hele tatt skjer.

Backplate_CD2100.jpgSilkelyd

Det nærmeste jeg kommer en beskrivelse av lydopplevelse til denne CD-spilleren er silkelyd. Oppløsningen er svært god, og detaljene drysses ut på lekreste vis. Den lyden kan du hygge deg med enten du bruker sølvplater i spilleren, eller om du velger å benytte den som en ren DAC. CD-spilleren har litt mer energi og spiller friskere enn forsterkeren den er ment å fungere sammen meg. Det er god ting, for selv om den låter veldig fint blir totalresultatet så vidt litt matt. Her snakker vi mer sprut, og et ganske solid tak på bassen. Noe som lett kan høres med Marcus Miller via Wimp Hi-Fi og med Mac-en koblet til USB-inngangen. Bassen står som en påle, og anslagene mot de aller dypeste strengene er kjempetunge og med masse trykk. I mellomtonen er det åpent og den spiller med superfine korn, og det eneste den mangler er den lille ekstra gnisten og superpresisjonen du får i CD-spillernes highend-klasse, men da snakker vi priser som ligger på minst det doble eller triple, og oppover. Den lekre og silkeaktige diskanten skal selvsagt ha litt av æren for den behagelig totalopplevelsen, og har du en litt upolert diskant i anlegget hjemme, kan dette være helt nødvendig medisin. Rommet den setter opp må også nevnes. Det er stort, instrumentene er godt plassert rundt omkring i lydbildet, og fokuset på hver enkelt stemme og instrument er godt, selv om det ikke er superskarpt. CD-spilleren er aller best på gode damestemmer, og med musikk som blander akustiske og elektriske instrumenter.

Konklusjon

Lyden er flott, behagelig og detaljert, og det gjør CD-S2100 til en bra CD-spiller i prisklassen. Et enda bedre kjøp blir den hvis du har ønsker om å kjøpe både CD-spiller og DAC. Da blir denne veldig godt skrudde enheten fra Yamaha er veldig sterk kandidat til bestemannsprisen i denne klassen. Det vil si hvis du liker klangbalansen, og at den passer godt sammen med dine eksisterende hifi-komponenter.