Yamaha CX-A 5200 er fortsatt en 11.2 forforsterker med balanserte utganger på samtlige kanaler. Nytt denne gangen er nye DAC-er, noe fancy som Yamaha kaller Surround:AI, bedre og tyngre strømforsyninger og i følge dem selv - bedre lyd. Vi fikk litt "touch and feel" på IFA og produktet gir faktisk en litt bedre følelse både i tyngde og stabilitet, men også når du trykker og skrur. Det kjennes tyngre og skikkeligere ut. 

De nye digitalkonverterne er 2 stk. ESS ES9026 Pro, og de gir en økte oppløsning, men også mulighet for å dekode DSD. VI er fortsatt ikke helt enige i redaksjonen om det er noen som bruker DSD, men gjør du det, kan du spille av dette, og omtrant alle mulige andre lydformater på CX-A5200. CXA5200_back.jpg

Du finner alle utgangene fra CX-A5100, men Yamaha har lagt til ytterligere en HDMI-utgang, og er nå oppe i tre stykker. I tillegg får du selvsagt Yamaha sitt eget MusicCast-system som gir app-styring av selve produktet, men også mulighet til å bruke forforsterkeren i et multirom-oppsett med andre Yamaha-høyttalere, og gjerne en i hvert rom i huset. Stemmestyringen Alexa er også på plass, men her må vi dessverre vente en liten stund på lansering i Norge. Burde ikke være lenge igjen, forresten. 

 

SURROUND:AI

AI-teknologien som er innebygd i DSP analyserer scenen og skaper deretter den optimale surround-effekten for å gjengi filmlyden med best mulig effekt. Denne AI-en analyserer øyeblikkelig scener ved å fokusere på forskjellige lydelementer som dialog, bakgrunnsmusikk, omgivelseslyder og lydeffekter, og optimaliserer automatisk surround-effekten i sanntid. Resultatet er en følelse av rom og klang som ligger utenfor konvensjonelle lydfelteffekter, noe som skal gjøre lydopplevelsen enda mer underholdende. 

Prisen ser ut til å bli liggende omtrent på samme sted, eller såvidt litt over. Altså i overkant av 30.000.- 

Se her for mer info: http://www.yamaha.no