I tillegg til at Yamaha nok en gang har vært inne og justert de lydmessige kvalitetene er det mye snakk om MusicCast. Dette er Yamaha sin store satsning, og det kan ses på det enorme utvalget av MusicCast-kompatible høyttalere og elektronikk som er lansert de siste par årene. 

Yamaha RX-V781

Det som er verdt å nevne er støtte for Dolby Atmos og DTS:X, Virtuell Cinema DSP som simulerer et 7.1 kino-oppsett med kun 2.1-høyttalere. Yamaha har sikkert fått med seg motviljen mot å strekke kabler og koble opp høyttalere i hele stua. Du finner romkorreksjonen YPAO med lydrefleks-kontroll (RSC) for høy kvalitet på tilpasningen av lyden til rommet. Du finner i tillegg en USB port, en Ethernet port, Wi-Fi (også Direct), Bluetooth med AAC og støtte for AirPlay. USB eller en harddisk med DLNA kan spille WAV, MP3, WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless, AIFF, og DSD (2.8 and 5,6MHz). Internett-radio og streaming av Spotify er med på listen over utstyr, men vi ser fortsatt ikke noe til Tidal. 

Videoseksjonen oppskalerer til Ultra HD, og du får 6 HDMI innganger og to HDMI-utganger (HDCP 2.2), det du behøver av digitale og analoge innganger og en platespiller-inngang. RX-V781 kan også tilkobles eksterne forsterkere (7.2-utgang). 

Yamaha_RXV81-back.jpg

 

 

 

 

 

 

RX-V681

Den litt rimeligere RX-V681 har et litt enklere kabinett med front i plast (ikke aluminium som RX-V781), litt færre Watt og mangler den ekstra HDMI-utgangen og muligheten for å koble til eksterne effektforsterkere. Eller ser den ut til å være temmelig lik RX-V781

RX-V581

RX-V581 oppskalerer ikke til Ultra HD, men slipper kun gjennom signalet, har 10Watt mindre effekt per kanal og YPAO-romkorreksjonen har ikke RSC. Men den har Dolby Atmos! 

RX-V481 

RX-V 481 mister to hovedkanaler og en subkanal og blir 5.1. Dermed mister den også støtte for DTS:X og Dolby Atmos, men ser ut til å ha nettverkfunksjonene til de større modellene. 

RX-V381

Her ser nok Yamaha for seg at man kun er ute etter 5.1 og ikke er særlig opptatt av teknologi. Den leverer 70Watt per kanal, og kan nok imponere med et mindre høyttaler-system, men mangler nettverk-mulighet. Derimot har den Bluetooth for de som vil spille av innholdet fra sin mobiltelefon. 

De to minste receiverene ser ut til å være tilgjengelig i slutten av April, mens de tre største ikke kommer før nærmere sommeren. Prisene ser ut til å blir fra i underkant av kr. 4.000.- til rundt 9.000.- for RX-V781. 

mer info: yamaha.no