De visste selvsagt at den opprinnelige 1723-serien ville være rettet mot entusiastene, altså kunder som ønsker den beste ytelsen uten noen form for kompromiss. Etterspørselen etter mindre høyttalere med samme lyd er visstnok enorm. Det er jo ingen hemmelighet at den originale 1723 serien har ganske store fotavtrykk, men de skal samtidig ha for at serien også har hatt også finesse og detaljrikdom man ikke finner i denne prisklassen.

I følge pressemedlingen vil de nå oppfylle kundenes ønsker, men uten å gjøre noe kompromiss. Kan de klare å lage dem mindre, men med samme kvalitet? Det høres for oss ut som en krevende jobb! De nye modellene har tatt utgangspunkt i innmaten i 1723 serien, men har litt mindre innpakning. Det er samme waveguide og diskant, sammekabinettkonstruksjon i HDF, samme finish, samme spikes, samme kvalitet på delefilteret. 

1723-S_Monitor_SB.jpgDen eneste forskjellen er faktisk den fysiske størrelsen sammenlignet med den originale 1723 serien. Størrelsesforskjellen er spesielt synlig på Tower. Denne krympingen er et resultat av at mellomtone/ bass-elementene på 1723 S er 6.5” istedenfor 8”. Elementene har likevel samme motor og oppbygging, bare selve membranarealet er redusert. Dette gjør at den takler like mye effekt som 8-tommeren. Større er naturligvis bedre, eller med høyere ytelse. Hovedforskjellen fra den originale 1723 til 1723 S er bassvolumet. Større kabinetter og større membranoverflate tillater høyere bassytelse.

THX Ultra

1723 S er sertifisert etter den høyt respekterte THX Ultra-standarden, hvor over 400 målinger har blitt gjort for å forsikre at produktene følger de strenge kravene som er satt. I følge Arendal Sound har de ikke tatt THX-sertifiseringen som et markedsføringsstunt, men rett og slett for å vise kundene at de får den høyeste kvaliteten for pengene. 

Som på den forrige 1723-serien (uten S) var klangmatchingen veldig bra. De påstås den å være denne gangen også. Forutsetningene for dette er absolutt til stede med bruk av de samme elementene gjennom hele serien. Det skal sikre at alle høyttalerne du setter opp i en eventuell hjemmekino skal låte likt fra front til bakhøyttaler. 

Arendal Sound liker dynamikk

Mange vet nok, kanskje spesielt etter å ha testet et Arendal Sound produkt, at dynamikken er en viktig faktor for opplevelsen. En høyttaler som ikke kan levere overbevisende dynamikk blir flat og uengasjerende. Den kan være tonalt korrekt, detaljert, nyansert, transparent og så videre, men uten dynamikk vil den rett og slett være kjedelig å høre på. Og kjedelig vil vi vel ikke ha det! 

Den nye serien

Serien består av 1723 Tower S THX som er en gulvstående høyttaler med et 2.5-veis design og HDF-kabinett. I høyttaleren sitter det en 28mm diskant i spesialutviklet waveguide og hele 4 x 6.5” woofere. Stativhøyttaleren 1723 Monitor S THX er ogå et 2.5-veis design i et HDF-kabinett og har den samme 28mm diskanten, men du må klare deg med 2 x 6,5" woofere. 

1723 Center S THX er identiske bestykket som Monitor S THX, men er ment å ligge på underlaget. 1723 Surround S THX har et TriAxial design med en 28mm diskant, en 6,5" woofer og 2 x 4" sidehøyttalere. 

Du får høyttalerne i fire finisher Sort Matt, Sort Gloss, Hvit Matt og Hvit Gloss

Prisene er som følger: 

• 1723 Tower S THX - kr 22.990 /par

• 1723 Monitor S THX - kr 14.990 /par

• 1723 Center S THX - kr 7.490 /stk

• 1723 Surround S THX - kr 11.990 /par

Mer info: www.arendalsound.no