Reference Four har også høyttalerseriens unike kabinett og kontrollerte vibrasjonsdemping som presser elementene mot baffelens metall-plater og den interne resonansedempingen.  

Det å få kontroll på uønskede vibrasjoner som normalt oppstår i en høyttalere, ved å benytte deres unike dempe-element gjør det at kabinett og chassisene til elementene, og særlig selve membranen ikke er med å farge lyden. Kabinettene er laget av "aerospace grade" aluminium, noe som gjøres i deres fabrikk i Huntingdon uten Cambridge, og huser et 6 tommers bass/Mellomtone-element og en 28 mm soft dome. Alle bevegelige deler i elementene er laget så lette som mulig, blant annet ved bruk av titan, for å være så stive og lette som mulig, men også for å lede bort varme så effektivt som mulig. 

Elementene sitter i et reflekskabinett for å få tilfredstillende dypbass-gjengivelse. Porten sitter montert i bunnen, ned mot en diffusor-plate for å gjøre plasseringen av høyttalerne så enkel som mulig. 

Avid opplyser at deres minste høyttaler er i stand til å yte det samme som de større utgavene i serien, gitt at de blir plassert i et mindre rom tilpasset størrelsen på høyttalerne. 

Høyttalerne kan kjøpes i sort, bronse eller noe de kaller sølv, men som er en gråsort variant de kaller "charcoal". 

Pris: Høy! 

mer info: http://www.avidhifi.com/loudspeaker_ref_four.htm