Les hvordan duellen endte: Konklusjon

Her er testen av Genelec G Three:  Masse trykk og punch

Også her er det mange muligheter med hensyn til demping av frekvenser for å optimalisere lyden nær vegger og hjørner. Blant annet kan du begrense hvor dypt de skal spille i bassen (low-cut på 60 eller 80hz).  

Airbag – Homesick

Lyden er herlig oppløst, men kanskje med mindre attack enn hva Genelec presterte. Trommene er litt mer avrundet og får ikke det samme sparket. Bassgitaren skinner mer gjennom og jeg synes bassen er strammere. Det er mer liv og gitarene alt er mer organisk og mindre tørt. Diskanten er i tillegg mer tilbakelent, selv om alt er der. Totalt sett en dynaudio-excite-x14a-panel_3.jpgmindre masete og mer behagelig lytteopplevelse. Selv om jeg faktisk liker analytiske høyttalere er dette deilig lyd hvor alt er til stede. Bassen er ikke like engasjerende, men den er dypere og den får ett bedre fundament.

Cashmere Cat – With me

Bassen er dypere og mindre anstrengt enn Genelec som med sin mer analytiske spillestil passer litt bedre til elektro. Genelec produserer mer snert og attack, mens Dynaudio svarer med en mer leken spillestil. Alt gjengis dog med den største selvfølgelighet og det er igjen forbløffende hvor mye lyd så små høyttalere greier å produsere. For det trøkker godt selv om jeg også her savner en sub som virkelig kan dra lyden ned i kjelleren.

Kari Bremnes – Sangen Om Fyret Ved Tornehamn

Bassen går ganske enkelt litt dypere og diskanten har mer snert. Raslingen i bakgrunnen er dog litt mindre fremtredende, noe som gir meg enda en pekepinn på at Genelec graver litt dypere i musikken. Vokalen er ikke så intens og levende som Genelec men jeg synes Dynaudio plasserer instrumentene bedre i lydbildet.

Diskant: 25mm softdome diskant

Bass: 5tommers bass mellomtone

Innebygd forsterker: 50 watt til bass 50 watt til diskant

Båndbredde: 45hz – 23khz