VELA-serien fra ELAC er til tross for stor likhet med forrige serie, klart oppgradert fra forrige modell. Det første de fleste nok vil legge merke til et det nye kabinettet og utformingen av foten på undersiden. Den nye utformingen gjør at høyttaleren får plass til en bassport på undersiden slik at den skal være så enkel som mulig å plassere på en benk eller et par stativer ikke så altfor langt fra veggen. Foten gjør også at høyttaleren blir stående på skrå bakover. Det skal i følge ELAC gir klarer forbedringen i perspektiv og fokus. 

Elac har benyttet en JET-diskant som nå er i sin 5. generasjon og er allerede kjent for strålende oppløsning og en avslappet og detaljert lyd. I denne utgaven har den fått en ny linse på forsiden for bedre kontroll av spredningen. Bassen er en 15cm med AS XR membran og et foredlet magnetstystem. 

Som de fleste andre små høyttalere er den ikke voldsomt effektiv. Den ligger på rundt 86dB v/1m og det er omtrent som ande tilsvarende høyttalere på markedet. Elac lover at bassen strekker seg ned til rundt 40Hz, og det er ganske solid i forhold til størrelsen. 

Importøren melder om en pris på 24.990.-  i sort og hvit, men du kan også få valnøtt for et par tusenlapper til. 

Mer info: www.ncms.no