Les hvordan duellen endte her: Konklusjon

Her er testen av Dynaudio Excite 14: Små, men imponerende

Genelec G Three leveres med såkalt Iso-pod stands som skal minimere vibrasjoner og gjør at de står stødig og godt på pulten eller hylla. Høyttaleren har dip-switcher på baksiden. Noe som gjør at man kan stille ned bass/diskant og forenkle plasseringen i rommet. Etter en del lytting fant jeg ut at en helt flat respons og fabrikk-innstillingene var det beste for mitt rom.

Airbag – Homesick

Det første som slo meg er hvor bra punch basstromma har. Trommene er rett og slett nydelige! Hvor høyt kan så man spille med så små høyttalere? Det trøkker faktisk veldig skikkelig! Tammene er slagkraftige og bassen er imponerende, noe som er utrolig med tanke på at bassen ruller av på 55hz. Dette er høyttalere som er gode på rock. Lyden er herlig oppløst og diskanten henger med på cymbalene. De spiller veldig rent, men gitarene fremstår for meg som ganske tørre og kanskje litt livløse - om jeg kan bruke det uttrykket. Det fyldige lydbildet og dynamikken imponerer meg mest.

genelec_g-three_aktiv_sort_bak.jpgKashmere Cat – With me

Det første som slo meg er at her mangler det dypbass. De klarer rett og slett ikke å gå så langt ned. Den litt tørre spillestilen passer elektronisk musikk veldig godt og bassen er god så langt ned den klarer å holde følge. Her har man bruk for en sub som kan ta lyden videre ned mot kjelleren. Stereobildet er godt og alt over sub-bassen er glitrende gjengitt. Likevel - jeg sitter med en hunger etter å få koblet til en subwoofer.

Kari Bremnes – Sangen om fyret ved Tornehamn

Paukene føles litt grøtete og bassen klarer ikke å henge helt med. Raslinga i bakgrunnen er sterkere enn noen sinne og alt er her. De har god evne til å gjengi vokal, og det er nesten som om Kari Bremnes synger i stua mi, noe som er godt gjort til denne prisen. Diskanten er tørr og crisp og høyttalerne føles ganske analytiske, uten at det er negativt ment. Men man får litt følelsen av å spille på monitorer i et studio. 

3/4-tommers diskant

5-tommers bass/mellomtone.

Båndbredde: 55hz - 21khz

Innebygd forsterker: 40watt til bass og 40 watt til diskant