De fleste som følger litt med har fått med seg KEFs unike Uni-Q elementer som gir en punktformet lydkilde med veldig gode evne til å tegne opp et nøyaktig og godt fokusert lydbilde.  Nå har de kommet i sin 8 generasjon og det viser seg at det fortsatt er rom for forbedringer. Denne gangen er det benyttet et dempet kammer på baksiden av diskanten som skal absorbere lyden fra diskanten. Resultatet er bedre gjengivelse av det nedre diskantområdet. En høykvalitets spole i filteret har i følge KEF gjort at bassen er strammere enn tidligere. 

KEFQ2017.pngBass-elementene er også forandreret med et større ytre oppheng/gummioppheng, og en nytt indre oppheng for å klare mer bass med lavere forvrengning. Bassene har også fått nye membraner med en annen struktur enn tidligere. 

Serien består av to stativ-, tre gulvstående- og en senterhøyttaler. Den store Q950 har en 8-tommer bass og to passive bassenheter i tillegg til et Uni-Q element. Med en effektivitet på 91dB og belastbarhet på 200watt er det denne du skal gå for hvis rommet ditt er stort, eller du vil spille med grandiost volum i hjemmekinoen er dette modellen du bør gå for. Og så finnes det selvsagt et 6,5-tommers og et 5,25-tommers gulvstående. De to stativhøyttalerne har 6,5 og 5,25 tommers Uni-Q element.