Tekst og bilder/video: Ståle Winterkjær


High END (München): De siste årene har han jobbet med de rådyre M-serien som har kulminert i M6 til over 2 millioner kroner. Med disse i tankene blir derfor det nye hjemmekino-oppsettet til Magico rimelig. Det er nemlig snakk om oppfølgerne til A3 (129 000 kr) som ble vist i fjor. Det er er A1 stativhøyttaler til rundt 75 000 kroner, A Center til rundt det samme og A Sub til rundt 65 000 kr. Ikke billig, men er de i nærheten av A3 er det mye å glede seg til. Vi i Stereo+ ga A3 topp karakter og mente den hadde utrolig dynamikk, gnistrende bassgjengivelse og var holografiens mester. Magico A Center.jpg
Alon Wolf mener det massive aluminium kabinettet er årsaken til den gode lyden:
- Her ser du hvor massivt kabinettet er, sier han i vår video og viser de tykke sidene på den nye A Sub.
- Hvis du lager en subwoofer som er laget av tre eller MDF, vil 30 prosent av det du hører kommer fra at boksen vibrerer. Dette bringer ned støyen fra boksen til neste null og gir det  muligheten til å høre hva informasjon i bassen egentlig dreier seg om, sier Magico-sjef Alon Wolf til Stereo+.
Han er full av selvtillit når det gjelder de nye høyttalerne.
- De er ikke like bra som våre dyre høyttalere, men på dette prispunktet er det de beste høyttalerne som finnes, smiler han.
Wolf åpner også for at firmaet vil lage aktive høyttalere med strømming slik som mange av konkurrentene gjør:
- Du får vente og se. Alt er åpent, sier han med et skjevt smil.
Magico var et lite selskap som Alon Wolf startet for å lage verdens beste høyttalere. Ja, det var faktisk ambisjonen. Etter lanseringen av stativhøyttaleren Magico Mini i 2004 har produksjonen skutt fart og fabrikklokalet ble firedoblet i 2015.
- Vi har gjort mye i det høyere prissjiktet, men nå har vi investert mye penger for å få prisen ned på utstyret. Vi kan nå gjøre ting som vi ikke kunne gjøre bare for 4-5 år siden fordi vi nå kan produsere større kvantum til lavere pris, sier Wolf. 
Så kanskje får vi enda billigere høyttalere fra Magico.

mer info: www.magico.net