McIntosh nye referansehøyttalere XRT2.1K koster 1,6 millioner kroner, veier 160 kilo og er bestykket med 81 elementer. Disse spesialelementene er i Nanokarbon/Nomex Honeycomb som helt riktig er et materiale som har struktur som en bikube. De er fire-veis med seks 20 cm basser, to 16,5 midbasser, hele 28 5 centimeter mellomtoner og til slutt 45 små diskanthøyttalere. McIntosh hevder at denne linjekilden vil gi en svært jevn spredning av lyden.Hele høyttaleren.jpg

De skal håndtere opp mot 2000 watt og da kan det være greit at basskabinettene er stivet opp og laget av aluminium.

På forsterkersiden benytter Oslo Hi-Fi Center de nye 1200 watts monoblokkene MC1.25KW og rør-forforsterken C2600. D1100 digitalkonverteren og MCT500 drivverket sikrer skikkelig digital lyd.

Live lyd

Hvordan lyder det? Vi vet ikke. For det var bare se, ikke høre da vi var på besøk. Men nettstedet highdefdigest.com har tatt en prøvelytt og melder fra om ekstrem dynamikk og bass. Styrken er ifølge nettstedet å gjenskape en stor konsertarena: «Det er som om bandet var i rommet og spilte live». De konkluderer med at disse høyttalerne har «en litt mer aggressiv tilnærming» enn mange litt høfligere high end-høyttalere og at det vil bli «likt av noe lyttere og andre ikke».

For mer info klikk her!