RAP-1580 er i følge Rotel den ideelle løsninger for alle som ønsker seg separate komponenter, men ikke har plassen som behøves. I stedet for å kalle RAP-1580 en receiver, har de kalt den noe så uvanlig som en prosessor med forsterkere, og det er ikke så lite de har fått plass til på innsiden, heller. Rotel oppgir 7x100watt, og det er målt med samtlige kanaler drevet. Skulle dette sammenliknes med de papirwattene vi har blitt vant med fra receiver-produsentene, snakker vi om omtrent det dobbelte. Dette er altså slik det burde være!  Og selvsagt får du DTS:X, Dolby Atmos og klasse A/B-forsterkere. 

På innsiden er det i tillegg benyttet Woflson 24bit/192kHz DAC-er på alle kanalene. Disse er støttet med audiofile komponenter og lydkretser som er tunet av Rotels uviklere i England.   

1580_back.jpgDen har 8 HDMI inn og 2 ut, og alle støtter selvsagt 4K, mens det er 3 innganger (og begge utganger) som støtter HDCP 2.2. Det 7 tommer (!) store displayet gjør det veldig enkelt å holde oversikten, og du kan gjøre justeringene ute nå måtte fyre opp en TV eller en projektor. 

I tillegg finner du en HDMI-inngang på fronten med 4K, en iPod USB-inngang med lading, Bluetooth-tilkobling med aptX og en USB-inngang, inngang for platespiller (MM), analoge innganger for CD, aux, tuner og multikanal og en balansert XLR-inngang. Det er også godt med digitale innganger. Du finner 3 optiske og 3 coax digital-innganger, og også trigger-inn/utganger hvis du ønsker å benytte den i et skjult forsterkersystem. 

Leverer denne som de seneste integrerte forsterkerne til Rotel har hjemmekino-entusiastene all mulig grunn til å glede seg.

Pris: 3800 USD - prisen i Norge er foreløpig ikke klar 

Mer info: www.nebyhifi.no