De tre modellene det handler om denne gangen er Eaton, Cheviot og Arden. Dette er høyttalere som så dagens lys allerede på 70-tallet, men som nå er oppdatert fra bunn til topp. Det betyr nye filtre, nye elementer og nye kabinetter, selv om de er laget for å være nær identiske originalene. 

driver.jpgVi snakker altså om tre modeller med nye Eaton er en bokhylle/ stativhøyttaler med en titommer og er knapt halvmeteren høy. Cheviot har en tolvtommer og er beregnet på å stå på gulvet. Den måler kun 85cm på strømpelesten og skal klarer å håndtere hele 500Watt. Da snakker vi høyt selv om effektiviteten er på omtrent 89dB. Den store Arden skal takle 600Watt fra sin femtentommers store element. Her er effektiviteten ytterligere 2dB høyere og skal spille hyggelige 91dB ved 1watt. Alle høyttalerne har selvsagt nye utgaver av Tannoys imponerende Dual Concentric-elementer. Arden er snaue meteren høy og hele 66cm bred. Vi snakker altså om en ganske omfangsrik høyttaler. 

Alle høyttalerne kommer med gullbelagte terminaler, men litt spesielt er det at de også er utstyrt med en ekstra terminal som sørger for jording slik at høyttaleren skal unngå påvirkning av radiostøy - noe som er ment å forbedre presisjon og klarhet i mellomtonen. Alle høyttalerne har også en innebygget justering av nivået til diskant og mellomtone for bedre tilpasning til lytterommets akustikk. 

Ekstra moro er det at disse modellene skal bygges i sin helhet i Storbritannia.  

 

Prisene ser ut til å bli: 

Eaton: Kr. 40.000.-  

Cheviot: Kr. 60.000.- 

Arden: Kr. 80.000.- 

Mer info:  Tannoys hjemmeside eller importøren Stereofil AS