Dette er noen av funnene som ble gjort: 
  • De deltakerne i undersøkelsen som lytter mest til musikk som noe mer enn bakgrunnsmusikk, rapporterte at de tilbringer i gjennomsnitt 3 timer og 13 minutter mer tid sammen med partner/ familie per uke sammenlignet med dem som lytter minst til musikk.
  • Folk som svarte at de lytter til høy musikk sammen med andre har 67 prosent mer sex ( merk dere den folkens! ) , og mer enn en tredjedel av musikkentusiastene ville ofret sex før musikk (kanskje ikke så bra), viser resultatene fra undersøkelsen. Etter at musikk ble introdusert i hjemmet, rapporterte 43 prosent av deltakerne at de følte seg ekstremt elsket, en økning på 87 prosent fra før det var musikk i hjemmet. 
  • Kjedelige ting blir morsommere. Undersøkelsen viser at 83 prosent synes at husarbeid er enklere med musikk. 
  • 50 prosent liker bedre å lage mat mens de lytter til musikk. Dette ble understreket i eksperimentet, der vi så en økning i tiden tilbragt sammen på kjøkkenet med 20 prosent.

Dette burde være noen hardtslående argumenter du kan bruke overfor partneren når det kommer til innkjøp av litt stereo i stua. Undersøkelsen omfatter 30.000 respondenter og et feltstudie av 30 husholdninger i USA, Canada, Australia, Storbritannia, Nederland, Sverige, Tyskland og Frankrike.