I 1985 designet David Wilson de legendariske Watt-monitorene han brukte som lydingeniør på opptak utenfor studioet. Men det ble fort klart at han hadde designet noe ekstraordinært som ble etterspurt i hifi-miljøet. Så først kom monitorene og etter hvert kom også basshøyttalerne, Puppy. Kombinasjonen Watt/Puppy er verdens mest solgte high end-høyttaler over 10 000 dollar, ifølge Wilson Audio. 

Etter Watt/Puppy kom Sasha hvor monitor og bass ikke kunne brukes hver for seg, men bare sammen. Nå kommer Davids sønn, Daryl, med den tredje utgaven, Sasha DAW (som er en hyllest til den nylig avdøde David Andrew Wilson). 

Dette er et totalt nytt design. Basshøyttalerne har fått en 13 prosent større kasse og det er blitt brukt et enda tykkere X-komposittmateriale. Diskant- og mellomtone-elementene er hentet fra referansehøyttaleren WAMM Master Chronosonic (må du spørre om pris….), og det er også et helt nytt delefilter. Både diskant og mellomtone kan stilles i riktig posisjon i forhold til tidsdomenet. Det er ikke kommet noe norsk pris, men den vil nok ligge nord for 400 000 kroner.

Wilsonaudio.com