Etter to års utvikling kommer nå de nye subwooferne i 1723 serien. den forrige serien var god, og det har sikkert ikke gått uten hindringer å tydelig forbedre denne subwooferserien. Forventningen til hjemmkinofolket er selvsagt at disse nye modellene kan gå enda dypere og spiller enda høyere, men de forrige spilte mer enn brukbart også når det var musikk og hifi som stod på menyen. La oss håpe at begge leire får sitt.  

Med den nye serien loves det eksepsjonell ytelse, dynamisk, ren og destruktiv (!) bass pakket i et superrigid HDF-kabinett av høyeste kvalitet. Dette skal være bygget med øye for detaljer som kun er tilgjengelig i dyrere prisklasser. Her det i hvert fall ikke billig vinyl eller slarkete kabinetter. 

Alle de nye 1723 serie subwooferne har fått  helt nyutviklede 13.8” basselementer som har 50% mer slaglengde og ytelse, med ekstrem dynamikk. Et bra basselement har behov for en god forsterker, og dette er sikret ved at det benyttes nye Avalanche 800 IQ & 1200 IQ-forsterkere. Dette er forsterkere med høy effekt og et nytt tankesett mot funksjonalitet og brukervennlighet. Forsterkerne er oppgitt til å yte henholdsvis 800W og 1200W RMS. Det store, høyoppløste fargedisplayet gjør subwooferne enkle å justere gir flott overblikk over jobben med å få de optimalisert for jobben de skal gjøre.  Artikkelen fortsetter under bildet

Arendal nye subs.png

Her er hva Arendal Sound selv sier om subwooferne i pressemeldingen: 

1723 Subwoofer 1S er en kompakt subwoofer med et enkelt element i vår nye markedsledende toppserie. Den tilbyr eksepsjonell balanse mellom perfekt musikkreproduksjon og ren bassdybde og lydtrykk, med upåklagelig dynamikk. Den benytter vårt nye 13.8” element og vår smarte Avalanche 800 IQ forsterker som konservativt yter 800W og som tilbyr gode justeringsmuligheter for ethvert oppsett.

1723 Subwoofer 1V

1723 Subwoofer 1V er en stor portet subwoofer med enormt høy ytelse. Subwoofer 1V setter en ny standard i klassen med hinsides ytelse for bass-tung musikk eller krevende filmer. Kabinettets port kan plugges igjen, som forvandler denne kjempen fra en tour-de-force til en mer nyansert og musikalsk subwoofer som 1723 Subwoofer 1S. Bare større og kraftigere. Den benytter et enkelt 13.8” element og vår smarte Avalanche 800 IQ forsterker som konservativt yter 800W med uforvrengt effekt og med gode justeringsmuligheter for ethvert oppsett.

1723 Subwoofer 2S

Doble elementer, dobbel morro. 1723 Subwoofer 2S tilbyr en eksepsjonell balanse mellom perfekt musikkreproduksjon og ren dyp bass og lydtrykk. Den benytter to av våre egenutviklede 13.8” elementer, drevet av vår smarte 1200W RMS Avalanche 1200 IQ forsterker, som gir mer enn nok justeringsmuligheter for et hvilket som helst oppsett. Kabinettet er lukket og laget av HDF, og designet for å gi et optimalt dempet system som reproduserer dyp, uforvrengt musikalsk bass med en total mangel på utsmøring og farging av lyden. Dual opposing designet, som motvirker kreftene som ellers prøver å sette kabinettet i bevegelse, gir en ren og dyp bass, der kabinettet ikke stjeler noe av energien til elementene.

Bokstavelig talt skremmende dynamikk. Vi mener dette er verdens beste subwoofer for musikk. Uansett pris.

1723 Subwoofer 2V

1723 Subwoofer 2V er Hulken av subwoofere. Den er stor. Den er portet. Muligens den perfekte erstatteren for kaffebordet ditt. I bunn og grunn er dette en 1723 Subwoofer 2S på steroider, med et helt hinsides lydtrykk.Kabinettets port kan plugges igjen, som for Subwoofer 1V, forvandler denne kjempen fra en tour-de-force til en mer nyansert og musikalsk subwoofer. Dual opposing designet, som motvirker kreftene som ellers prøver å sette kabinettet i bevegelse, gir en ren og dyp bass, der kabinettet ikke stjeler noe av energien til elementene.

Den benytter to av våre egenutviklede 13.8” elementer, drevet av vår smarte 1200W RMS Avalanche 1200 IQ forsterker, som gir mer enn nok justeringsmuligheter for et hvilket som helst oppsett. Film eller musikk. Perfekt til begge. Prepared for mayhem.

Levering og priser

Arendal Sound åpner forhåndsbestillinger 14.august for levering begynnelsen av september.

Prisene blir:

  • 1723 Subwoofer 1S – Fra 12 990.- 
  • 1723 Subwoofer 1V – Fra 15 990.- 
  • 1723 Subwoofer 2S – Fra 19 990.- 
  • 1723 Subwoofer 2V – Fra 24 990.- 

For mer info. www.arendalsound.no