Kanta No3

Akkurat som i Sopraserien legger Kanta No. 3 seg på samme lekre design som Kanta No2, men her snakker vi større proporsjoner. No3 har blitt en høyttaler som vi håper kommer til å ta med seg alt tempoet fra lillebror No. 2, men i tillegg tillby ytterligere dybde og tyngde i bassen. Det kan bli spennende. Med doble 8-tommers basser og mye større innvendig volum vil de nok tilfredsstille kunder som synes Kanta No2 var litt lett i bassen. Kanta No3 strekker seg ned til 26hz, og har bassporter både foran og bak minimerer ugunstig kompresjon i kabinett, i tillegg til å minimere portstøy. Dette gjør dem også mer plasseringsvennlig tett mot bakvegg. 

Kanta No1

Med et stort utvalg av proff- og hjemmehøyttalere har Focal utallige ganger bevist at de kan dette med å få mye og bra lyd ut av små kabinetter. Kanta No 1 vil nok ikke være noe unntak, og vil sannsynlgivis være et flott alternativ for alle som spiller i mindre rom og som ikke er avhengige av den aller dypeste bassen for å kose seg med musikk. Likevel går de ned til 42hz og vil nok Focal Kanta no1likevel overraske med å gå dypt nok for de fleste. Den vil være lite sulten på effekt, og vil passe perfekt med mindre streamingforsterkere som for eksempel Naims Uniti Atom.  No. 1 er utviklet med en ekstra stor bassport som sørger for minimal uønsket kompresjon i kabinettet. Designet skiller seg lett ut i mengden og kan leveres med matchende stativer

Kanta Center

Med hurtigheten og klangbalansen til de tre andre høyttalerne i serien er det utfordrende å få en senterhøyttaler til å matche 100 prosent. Derfor kan det kanskje være lurt å investerer i en Kanta Center hvis du vil ha et vellykket kino-oppsett i stua eller i kinorommet.  Kanta Center er som No. 1 utviklet med en ekstra stor bassport som sørger for minimal uønsket kompresjon i kabinettet. Et dedikert stativ som matcher føttene på Kanta 1, 2 eller 3 topper det helhetlige designet i serien. Centeren kan leveres i alle fargekombinasjonene som de andre Kantaene. Noe som gjør at du burde kunne tilpasse høyttalerne perfekt til interiøret. 

Kanta med mange nye løsninger

Både Kanta, No. 1, 2, 3 og Kanta Center har en ny effektiv dekompresjon av diskant som sørger for at akustisk motstand bak diskant minimeres. Dette kaller de IAL eller «Infinite Acoustic Loading» og er tredje og beste utgave av prinsippet der man simulerer et mye større volum bak diskanten. Dette høres! Ren og superkjapp diskantgjengivelse er resultatet. Focals inverterte berylliumstweeter er forøvrig den aller kjappeste dynamiske diskanten på markedet.
 
Bruken av high density polymer både i baffel og kainett gir høyere stivhet og rigiditet på mindre tykkelse gir mindre volum. - Kabinett og baffel i HDP, såkalt high density polymer, dette er 70% tettere, 15% stivere og har 25% bedre demping enn MDF. Dette gir mulighet for tynnere kabinettvegger og dermed et større innvendig volum i et mer kompakt design. Dette gir mye bedre bassrespons enn størrelsen skulle tilsi.
 
Kantaserien kommer med infibermembraner som er svært rigide og som også er helt unike for Kanta. De er spekket med teknologi fra Sopraserien som nøytral induktivitet i spolerørsvandringen (NIC) og stabiliseringsringer (TMD) som senker forvrengingen i mellomtonen betraktelig! Mer om NIC- og TMD-prinsippene under.Focal Kanta No3.png
 
Med NIC-teknologi får mellomtoneelementet de aller beste betingelser for å gjengi den viktige mellomtonen, kjapt, rent og presist. Magnetfeltet i en driver påvirkes konstant av tre faktorer, bevegelsen til spolen, passerende spenning og frekvensen som gjengis. Denne påvirkningen gjør at man får ujevn induktivitet med spoleekskursjonen og dermed mister man kontroll. Dette leder til uønsket forvrengning. Det er som om man tar et bilde der linsen er litt ute av fokus. Med avansert dataemulasjon har Focal greid å få kontroll på disse parameterne og har designet en helt ny driver med en sterkt oppgradert Faraday ring. Magnetfeltet er dermed ikke negativt påvirket av spolens posisjon, spenningen eller frekvensen, resultatet er grensesprengende kontroll, lav forvregning og høy definisjon.
 
 
Priser: 
Kanta No1: kr. 55.000.-  
Kanta No2: kr. 85.000.-
Kanto No3: kr. 110.000.- 
Kanta Center: kr. 27.000.- 
 
Leveranse i begynnelsen av Oktober