Focal benytter sine relativt nyutviklede elementer til å lage stadig nye hodetelefoner. Sist den forholdsvis rimelige og også lukkede modellen Elegia. Den syntes vi var strålende, men dette er en annen klasse. De som har lyttet til den åpne versjonen Utopia kan sikkert underskrive på at den har lydkvalitet som konkurrerer med det meste. Det gjelder også bruken materialer. Her de særdeles lite plast.
Målet med de lukkede Stellia er å lage en hodetelefon som er lett å drive, som spiller musikk med lydkvaliteten til Utopia og som samtidig kan benyttes uten den lydlekkasjen som ødelegger for resten av familien når du sitter i stua og lytter til musikk.
For å få til det har de utstyrt hodetelefonen med et M-formet membran (i profil) av Beryllium. Det er det samme materialet som Focal har lang erfaring med fra sine highend høyttalerserier. Det gir ekstremt lav vekt, og lav forvrengning ved alle frekvenser. Den strekker seg helt til 40kHz uten å bryte opp og gjøre ugang. Bassen er oppgitt til å gå ned til 5Hz og da er det like før det tanngarden begynner å riste. Focal Arche.png
Impedansen er så lav som 35Ohm, og du kan teoretisk drive dem med en mobiltelefon. Det er ikke noe vi anbefaler. Skaff deg en egnet hodetelefon-forsterker. For eksempel Focal sin nye Arche. En klasse-A forforsterker og digitalkonverter med lydkvalitet til på matche hele serien med hodetelefoner. Men det er tydeligvis ikke nok. Forforsterkeren har egne modus for hver enkelt av Focal sine hodetelefoner for å få disse til å yte absolutt maksimalt av sitt potensiale. 

Norske priser er foreløpig ikke helt klare. Saken blir oppdatert så fort vi får opplysninger om pris. 
Stellia er på markedet om få uker - altså omtrent i mars, mens Arche er tilgjengelig i April. 

Importør: Multirom AS